Türkiye

Türkiye Haberleri

Nisan Yağışları Yetersiz Kaldı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar,Bu sezon tarımsal üretim döneminin başladığı 2015 Ekim ayından bu yana hava sıcaklıkları genel olarak mevsim normalleri üzerine çıktığını, buna karşın yağışların da normallerinde altında gerçekleştiğine dikkati çekti Bayraktar, şöyle dedi:

Çaldağ Jandarmasına Hain Saldırı

Sayın Valimiz Hasan Karahan, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, " Astsubayımız Zafer Çalışkan’ı maalesef kaybettik, şehit oldu. Şehidimize Allah rahmet eylesin. Askerlerimiz, korucularımız açılan ateşe karşılık verdi ve operasyon devam ediyor. İnşallah şehidimizin kanı yerde kalmayacak şekilde hayırlı bir haber bekliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun." dedi. Giresun Milletvekili Av.Sabri Öztürk de hastaneye gelerek yetkililerden olayla ilgili bilgi aldı. Ankara nüfusuna kayıtlı J. Kd. Başçavuş Zafer Çalışkan evli ve 2 çocuk babasıydı.

TTB'den Tiyatroculara Fındıklı Ekmek

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından fındık tüketimini arttırmak amacıyla 2009 yılından bu yana uygulanan Fındıklı Ekmek Projesi kapsamında, tiyatroculara fındıklı ekmek dağıtıldı.

Doğu Karadeniz'de Kuvvetli Yağışa Dikkat!

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre,Doğu Karadeniz illerinde (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt) bugün başlayacak yağışların (yağmur, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde) önümüzdeki 4 gün boyunca (Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi günleri) aralıklarla etkili olacağı ve metrekareye 100 kg ve üzerinde yağış bırakması beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara ( heyelan, ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu yağışı riski) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Üretici TARSİM'e Güveniyor!

Tarım Sigortaları Havuzu’ndan (TARSİM), yapılan açıklamada, 30 Nisan 2016 tarihi itibarıyla, tarım sigortalarında prim üretiminin 1 Milyar TL ve poliçe üretiminin ise 1.2 milyon adet dolaylarında olduğu bildirildi.

Fındık Üreticilerine Mayıs Uyarısı...

Trabzon Ticaret Borsası fındık üreticilerine uyarılarda bulundu Tüm canlıların kış uykusundan uyanıp faaliyete geçtiği, fındık çotanaklarının irilip dane içlerinin oluşmaya başladığı Mayıs ayında, fındığın zararlılarının da zarar vermeye başladığı ve bu bakımdan Mayıs ayındaki zararlı mücadelesine oldukça önem verilmesi gerektiği bildirildi.

Meteoroloji'den 'Serin ve Yağışlı Hava' Uyarısı

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre, Yurdumuzun bugün akşam saatlerinden sonra batı kıyılarından başlayarak Orta Akdeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği bekleniyor.

Genç Çiftçi Projesine Yoğun Katılım

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında 20 günde ön başvuruda bulunan genç çiftçi sayısının 370 bine ulaştığını belirterek, bunların 135 bininin evraklarını tamamlayarak il veya ilçe müdürlüklerine başvurduğunu bildirdi.

Patateste Ekim Zamanı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, son yıllarda fiyatlarında yaşanan iniş ve çıkışlarla gündemden düşmeyen patateste dikimin başladığını bildirerek, “üreticilerimizin piyasa koşullarını gözden geçirerek patates dikim alanlarını belirlemeleri gerekir” dedi.

Fındık'ta Alan Bazlı Gelir Desteği

Fındık’ta üreticiye ödenecek olan 2015 yılına ait alan bazlı gelir desteğinin Haziran ayının ilk haftasında ödenmeye başlanılacağı açıklandı.

Meteoroloji: Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmele göre Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinin Parçalı ve yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinde Rize, Artvin ve Bayburt çevreleri ile yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde Çorum, Samsun, Amasya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bakan Çelik'ten Üreticilere Müjdeler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Burdur'dan hayvancılıkta ve tarımda dev adımlar atmanın arifesinde olduklarını bildirerek tarım sektörüne yönelik müjdeli haberler verdi. Çelik bu kapsamda hayvancılıkta kredi için gereken 10 baş hayvan sayısının en az 5 başa düşürüldüğünü, çiftçinin kredi için evini arabasını ipotek etme devrinin de sona ereceğini söyledi.

Fındık Alımında Tarım Kredi Kooperatifine Yetki

Türkiye Tarım Kredi Genel Müdürü Ayhan Karayama yaptığı açıklamada Tarım Bakanlığının politikalarının hayata geçirilmesi için hedeflere ulaşabilmek için kooperatif ve iştirakler olarak seferber olduklarını söyledi.

2500 Polis Memuru Adayı Alımı Yapılacak

Emniyet Genel Müdürlüğünce Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi için 2.250 erkek, 250 kadın olmak üzere toplam 2.500 öğrenci alımı yapılacak. Ön başvurular Polis Akademisi Başkanlığına ait www.pa.edu.tr adresinden on-line olarak gerçekleştirilecek.

Meteorolojiden Fırtına Uyarısı

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre, Bugün (salı) rüzgarın; güneybatı (lodos) yönlerden Ege, İç Anadolu, Akdeniz'in ve Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa) ve zaman zaman fırtına (60-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, toz taşınımı sebebiyle görüş mesafesinde azalmalar, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji'den Sağanak Yağış Uyarısı

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre, Bugün 25.04 .2016 akşam saatlerinde Doğu Karadeniz'in aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Fındıkta Örnek Bahçeler 3. Yılında

Trabzon Ticaret Borsası’nın koordinasyonunda 2013 yılında başlatılan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında, yaşlı ağaçların sökülerek yeniden dikimi ile oluşturulan Örnek Bahçeler üçüncü yılında yeşermeye ve bazılarında da fındık oluşmaya başladı.

Üreticilere 'Fındık Kozalak Akarı' Uyarısı

Özel bir fındık zararlısı olan Fındık Kozalak Akarı gözle görülemeyecek kadar küçük bir akardır. Karadeniz Bölgesi'nde yaygın olarak bulunmaktadır ve bütün fındık çeşitleri üzerinde beslenmektedirler. Tombul fındık gibi hassas çeşitlerde % 70'e varan zararlara neden olmaktadır. Bu zararlıya karşı en iyi mücadele şekli mekanik mücadele yani yapraksız dönemde kozalakların toplanıp bahçeye bırakılması şeklinde yapılan mücadele yöntemidir.

Karadeniz'de Kuvvetli Yağmur, Yükseklerde Kar Yağışı !

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz'de bugün (perşembe) başlayacak olan yağışların öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak 22.04.2016 Cuma sabah saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli yağmur ve sağanak (25-50 mm) şeklinde etkili olması bekleniyor.

Toplam 1113 haber.