Türkiye

Türkiye Haberleri

TSK'dan Düşen Helikopter Açıklaması : 7 Şehit

05 Temmuz 2016 Salı günü, zor şartlarda görev yapmakta olan karakol personeli ve aileleri ile bayramlaşmak ve onlarla birlikte olmak maksadıyla, Giresun-Alucra ve Gümüşhane-Kozağaç Jandarma Karakollarını ziyareti müteakip, Giresun’a dönerken saat 17.15 sularında bir adet Sikorsky helikopteri, Giresun-Alucra ilçesi Tohumluk Köyü mülki sınırları içerisinde henüz tespit edilemeyen bir nedenle düşmüştür.

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesinin Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ramazan Bayramı'nda Hava Durumu

Ramazan Bayramı tatili süresince yurdun kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yurdun iç, güney ve batı kesimlerinin genel olarak parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

Bayraktar'dan Fındık Fiyatı Açıklaması!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Üreticinin en fazla sıkıntı yaşadığı ve fiyat makasının açık olduğu bir diğer ürünün ise fındık olduğuna dikkati çeken Bayraktar, şunları söyledi:

4.0 Şiddetinde Deprem!

Ordu'da Deprem

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü 'tarafından yayınlanan istatistiklere göre, Ordu'da saat 00:31'de Deprem meydana geldi Depremin Ordu ili Mesudiye ilçesi Arpaalan köyünde 3.7 büyüklüğünde meydana geldiği açıklandı..

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı!

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre bugün akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz’de (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ani sel, Su baskını, Yıldırım ve Heyelan) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TCGS 71 Bot Komutanlığı Ziyarete Açılacak

01 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Sahil Güvenlik Trabzon Grup Komutanlığına bağlı TCGS 71 Bot Komutanlığı Giresun Limanında halkın ziyaretine açılacak. TCGS 71 Bot Komutanlığını ziyaret etmek isteyen vatandaşlarımız 01 Temmuz 2016 Cuma günü saat 10:00’da Giresun Limanına gelerek ziyaret edebilirler.

BTK'dan 'İnfial Uyandıran Paylaşım' Uyarısı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK'den yapılan yazılı açıklamada, 28/06/2016 günü düzenlenen, masum insanların hayatını kaybetmesine neden olan ve ülkemizin birlik ve huzurunu hedef alan terör saldırısı sonrası sosyal medya üzerinden saldırı anına ve saldırı mağdurlarına ait çeşitli görüntüler paylaşılmaktadır. Mahkeme kararı ile hakkında yayın yasağı da getirilen söz konusu görüntülere ilişkin paylaşımlar yoluyla menfur terör saldırısının amacına bilerek veya bilmeyerek hizmet edildiği değerlendirilmektedir. denildi.

184 Ova Koruma Altına Alınacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'de tarıma elverişli durumdaki 184 adet ovanın koruma altına alınacağını açıkladı.

Kozoğlu'nun Ardından Karan'dan da Tepki

Trabzon Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı HASAN Kozoğlu’nun ardından Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan da Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Sebahattin Arslantürk’ün “Ziraat odaları fındığın yaban otu” eleştirisine tepki gösterdi. Karan, Arslantürk’e “Dönüp de aynaya baksınlar” eleştirisinde bulundu.

Fındıkta Rekolte Çalışmaları

2016 ürünü fındık rekoltesinin tespiti için Trabzon’da da başlatılan çalışmalar tamamlanıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 'nın koordinasyonunda fındıkla ilgili tüm kesimlerin temsil edildiği komite tarafından belirlenerek tek elden açıklanacak rekolte için Trabzon’da 20 Haziran Pazartesi günü bahçeler gezilerek başlatılan çalışmalar, 24 Haziran Cuma günü tamamlanacak.

Genç Çiftçi Hibe Hak Kazananlar Belli Oldu

2016 Yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Genç Çiftçi Hibe Programından Yararlanmaya Hak Kazanan Yatırımcılar Belli oldu.

Gök Gürültülü Sağanak Yağış

Meteorolojiden Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin genellikle az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, batı bölgelerimizin yer yer çok bulutlu, Ege, Marmara'nın güneydoğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in İç kesimleri, Doğu Karadeniz ile Balıkesir, Ordu, Tokat ve Sivas çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hububat Alım Fiyatı Pazartesi Açıklanacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2016 yılı hasat dönemi hububat alım fiyatlarına ilişkin aşağıdaki açıklamayı yaptı: "Ülkemizde hububat hasatı Mayıs ayında başladı. Toprak Mahsulleri Ofisi, 18 Mayıs tarihinden itibaren taahhütname karşılığında hububat alımını sürdürüyor.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri İl Koordinasyon Toplantısı

Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri (TRSM) İl Koordinasyon Kurulu, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün organizasyonuyla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Toplantı Salonunda bir araya geldi.

Ormanlarda Salgı Balları İncelemesi

Ülkemizde salgı balı arıcılığının geliştirilmesi ve ormanlarımızın salgı balı potansiyelinin belirlenmesi maksadı ile yürütülen Ladin, Göknar, Meşe ve Sedir salgı ballarının orijini ve karekterizasyonu projesi kapsamında Giresun Orman Bölge Müdürlüğü’nde incelemeler yapıldı.

TARSİM'den Hasar Tespit Çalışmaları

Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karakurt, çeşitli illerde meydana gelen doğal afetler nedeniyle ürünleri hasar gören üreticileri ziyaret etti ve eksperler tarafından sürdürülen hasar tespit çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldı.

Balıkçı Gemilerine BAGİS Cihazı Takılacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi (BAGİS) kapsamında 28 kıyı ilinde bin 350 balıkçı gemisine BAGİS cihazlarının takılmaya başlandığını belirterek Bakanlıkça belirlenen zamanda ve istenen yerde gemilerini hazır bulundurup cihazları takmaları konusunda gemi yetkililerini uyardı.

Toplam 1114 haber.