Sağlık

Sağlık Haberleri

Başkan Şenlikoğlu'ndan Moral Ziyareti

Başkan Şenlikoğlu, Aksu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatan hasta ve hasta yakınları ile hastane çalışanlarını ziyaret ederek, karanfil hediye etti.

Omurilik Yaralanmalarında Otonomik Disfonksiyon Toplantısı

14 Ekim'de Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı ve Omurilik Hastalıkları Derneği ortaklaşa bir bilimsel toplantı gerçekleştirdi.

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Masa Tenisi Turnuvası Düzenlendi

Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Masa Tenisi Federasyonu İl Temsilciliğinin katkıları ile, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarının katıldığı masa tenisi turnuvası 10-11 Haziran tarihinde gerçekleşti.

Bebek Dostu Hastane Unvanı

Müftülükten Tedavi Gören Vatandaşlara Ramazan Hediyesi

İl Müftülüğünce, Aksu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören vatandaşlara geçmiş olsun ziyaretinde bulunuldu. 

14 Mart Tıp Bayramı Ziyareti

buluşmada doktorlarla sohbet edip bu anlamlı günleri kutlanırken, doktorlara Giresun Belediyesi personeli tarafından karanfil hediye edildi.

Birlik Sağlık Sen il Başkanı Cengiz Saydere'den Basın Açıklaması

Giresun Şube Başkanı Birlik Sağlık Sen il Başkanı Cengiz Saydere Basın açıklaması  yayınladı

Metamfetamin ile Mücadele Bölge Değerlendirme Toplantısı

Vali Enver Ünlü, 4 Ocak Çarşamba günü Samsun’da gerçekleştirilen Metamfetamin ile Mücadele Bölge Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Hastanede Adli Tıp Birimi Göreve Başladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalında tıpta uzmanlık eğitimini tamamlayan ve Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası ile Giresun Eğitim Araştırma Hastanesine ataması yapılan Adli Tıp Uzman Doktoru Muazzez Elçin Özkan, hastanede Adli Tıp Biriminde hasta kabulüne başlamıştır.

Sağlıklı Çalışan Dostu İşletmelere Belge

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü’nden işletmelere “Sağlıklı Beslenmeyi ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri Belgesi” Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında, Giresun’da bir firma çalışanlarının sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitesini destekleyerek farkındalık oluşturdu.

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Hemoroid'e Lazerli Tedavi

Başhekim Doç.Dr. Fazıl Kulaklı hastanede ilk kez Lazer Hemoroidoplasti (Lazerle Basur) Ameliyatının yapılmaya başlandığını söyledi.

Son 20 Yılın Gerçek Pandemisi Diyabet!

Diyabet, açlık kan şekerinin 126 mg/dL üzerinde olması, HbA1c (üç aylık şeker değeri)'nin 6.5'in üzerinde olması ve/veya 75 gram şeker yükleme testinde 2.saat kan şekeri değerinin 200 mg/dl ve üzerinde olması ile tanı konan bir hastalıktır.

Afet ve Acil Durum Tatbikatı Yapıldı

Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde masa başı ve fonksiyonel tatbikatı gerçekleştirildi.

Mide Kanserine Kapalı Yöntem Ameliyatı

Halk arasında kapalı ameliyat olarak da bilinen laparoskopik cerrahi, hastanın daha çabuk iyileşmesini ve açık ameliyatlara göre çok daha az ağrı hissetmesini sağlayan cerrahi bir yöntemdir.

Onkoloji Hemşireliğinde Temel Kanser Eğitimi Kursu'na Davet

1.Ekim.2022 Cumartesi günü Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Onkoloji Hemşireliği Derneği'nin birlikte organize ettiği  "Onkoloji Hemşireliğinde Temel Kanser Eğitimi Kursu" Giresun Üniversitesi Ömer Halisdemir Konferans salonunda gerçekleşecektir.

Toplam 232 haber.