Sağlıklı Çalışan Dostu İşletmelere Belge

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü'nden işletmelere 'Sağlıklı Beslenmeyi ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri Belgesi' Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında, Giresun'da bir firma çalışanlarının sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitesini destekleyerek farkındalık oluşturdu.

PAYLAŞ

Giresun’da ilk kez bu unvanı alan kuruluşa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ünal Özek sertifikalarını takdim etti.

Sağlık Bakanlığının “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Kuruluş Programı” kapsamında, bebeklerin tüm gereksinimi karşılayan mucizevi bir besin olan anne sütünün özendirilmesi ve teşviki amacıyla tüm personelin bilgilendirilmesi, işçi ve memurlar için verilmiş olan yasal hakların kullanımı konusunda destekçi olmaları ve kadın çalışanlara yönelik olarak rahatça kullanabilecekleri emzirme odasının sağlanmasıyla OFİ Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Giresun Şubesi yapılan değerlendirmeler sonucu “Bebek Dostu Kuruluş” unvanını almaya hak kazandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN