Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Karan'dan Emekli Çiftçilere 5 Bin Lira Açıklaması

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, 5 bin lira Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinden yararlanmayan emekli çiftçiler için bir umut ışığı yakıldığını bildirdi. Karan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Ziraat Odaları tarafından yapılan çalışmaların karşılık bulduğunu kaydetti.

Karan: Fındık Üreticisi Karara Tepkili

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, çalışan emekliler ile Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı emekli çiftçiler hariç emeklilere bir defaya mahsus verilecek olan 5 bin lira ikramiyenin hesaplara yatırılmaya başlanıldığını belirterek, çalışan emekliler gibi çiftçi emeklilerinde bu ikramiyeden kapsam dışı bırakılmasının yanlış bir karar olduğunu ifade etti.

Fındıkta Yüzyılın Felaketi Olabilir

Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan, fındık üretimini ciddi manada tehdit eden ve hızla çoğalan Kahverengi Kokarca Böceği’nin bilinçli olarak fındık başta olmak üzere Karadeniz Bölgesi’nde yetiştirilen tarımsal ürünlere yayılmış olabileceğini ileri sürdü.

Karan: TMO’nun gündeminde alım var, satış yok!

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin gündeminde fındık satışı değil, alımı bulunduğu kaydetti.

Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği Açıklaması

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, 2014 yılından beri dönüm başına 170 lira olarak ödenen fındıkta alan bazlı gelir desteğinin artık komik bir rakamdan öte trajikomik bir rakam haline geldiğini bildirdi.

Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği Artmalı

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, görev süresince Giresun halkının şahsına vermiş olduğu görevi layıkıyla yerine getirerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sorunları yüksek bir sesle dile getireceğini yineledi.

Karan : TMO Acilen Alım Fiyatını Revize Etmeli

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, sezon öncesi 840 bin ton fındık rekoltesi açıklayan ihracatçıların, tüccarlar aracılığıyla köy köy fındık peşine düştüğünü bildirdi.

FİSKOBİRLİK FINDIK ALIMLARINA BAŞLADI

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) 50 Kooperatifi aracılığıyla, üreticilerden fındık alım işlemlerine başladı.

“ÜRETİCİ SABIRLI OLSUN, EMANETE FINDIK BIRAKMASIN”

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, hasadı edilen 2023 yılı fındık rekoltesinin 600 bin tonlarda kalabileceğini ifade etti. Karan, her sezon olduğu gibi bu sezonda erkenci kuşların rekolte tahminlerinin yine ellerinde patladığını, masa başında yapılan rekolte tahminlerinin harmanda ve çuvalda tutmadığını kaydetti.

Karan: Ödeme Süresi 10-15 Güne Çekilmeli

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, 28 Ağustos 2023 tarihi itibariyle fındık alım kampanyasına başlayacak olan Toprak Mahsulleri Ofisi yetkililerine seslenerek, 30 iş günü olarak belirlenen ürün bedelleri ödeme süresinin 10-15 güne çekilmesini istedi.  

Karan, Fiskobirlik Etkili bir Fındık Alım Kampanyası Başlatmalı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, FİSKOBİRLİK’inde Toprak Mahsulleri Ofisi gibi fındık taban fiyatı açıklayarak, piyasada etkili bir alım kampanyası başlatmasını beklediklerini bildirdi.

Karan: Fındık üreticisi Bahçesine Gübre Atamaz Hale Geldi

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, bu yıl fındıkta yaşanan dökülmenin gübre yetersizliğinden kaynakladığını kaydetti. Karan yaptığı açıklamada, fındık üreticisinin fahiş fiyatlar karşısında bahçesine gübre atamaz hale geldiğini ifade etti.

Karan: Fındık Taban Fiyatında 100 TL Kırmızı Çizgimizdir

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık taban fiyatında 100 liranın alta bir fiyatı asla kabul etmediklerini belirterek, “100 lira kırmızı çizgimizdir” dedi. Karan yaptığı açıklamada, 2023 yılı fındık taban fiyatının hasat öncesi, 100 liranın altında olmamak kaydıyla açıklanmasını beklediklerini kaydetti. Karan, market ve manav raflarında artık 20 liranın altında sebze, meyve bulunmadığına dikkat çekerek, Türkiye için son derece stratejik bir ürün olan ve her yıl ülkeye 3 milyar dolara yakın döviz girdisi sağlayan fındık fiyatının buna göre belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yaşanan Dökülme Fındık Rekoltesini Olumsuz Yönde Etkileyecektir

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, 2023 mahsulü tahmini fındık rekoltesinin sayımına başlanılan çotanak sayımı ile netlik kazanacağını ifade etti.

Karan'dan TMO'ya Fındık Fiyatı ve Alım Çağrısı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 2023 yılı fındık alım fiyat ve alım esaslarının hasat öncesi açıklamasını beklediklerini kaydetti.

Karan: Fındık Rekoltesi Speküle Ediliyor

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık üreticilerinin son günlerde açıklanan 2023 yılı tahmini fındık rekoltesi ilişkin rakamlara itibar etmemelerini, Türkiye’nin 2023 yılı tahmini fındık rekoltesinin Temmuz ayı başında, Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde gerçekleştirilecek olan çotanak sayımı ile belirleneceğini kaydetti.

Çakırmelikoğlu, Tmo'nun Kararını Eleştirdi

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin depolarındaki fındığı 50 randıman esasına göre 58 TL’den satışa sunacağını açıklamasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Çakırmelikoğlu, Kredi Destek Paketini Değerlendirdi

İşletmelerin uzun zamandır talep ettiği finansmana erişim kapsamında hizmete sunulan KGF kredisi konusunda değerlendirmede bulunan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu; krediye ulaşımda güçlük çeken KOBİ’lere yönelik 14 farklı kalemde krediye erişilebilirliğin önünün açıldığını vurguladı ve uygulama sürecinde bankaların işletmelere hassasiyet göstermesini de rica etti.

Memur ve Emekli Maaş Zammı Belli Oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerin maaş artışının yüzde 25 olarak uygulanacağını açıkladı.

Toplam 756 haber.