Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği Artmalı

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, görev süresince Giresun halkının şahsına vermiş olduğu görevi layıkıyla yerine getirerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sorunları yüksek bir sesle dile getireceğini yineledi.

PAYLAŞ

Milletvekili Gezmiş, 1 Ekim’de başlayacak olan yeni yasama yılı öncesi toplumun farklı katmanlarıyla buluşmaya devam ediyor. Milletvekili Elvan Işık Gezmiş beraberindeki CHP İl Başkan Yardımcısı Adnan Aydın ile Giresun Ziraat Odasını ziyaret etti. Gezmiş, Oda Başkanı Nurittin Karan ve yönetim kurulu üyeleriyle fındık üzerine görüş alışverişinde bulundu. Fındığın Giresun için bir tarımsal üretimden öte bir kültür, bir gelenek ve yaşam tarzı olduğunu belirten Milletvekili Gezmiş, fındıkta uygulanan yanlış politikalar nedeniyle gelecekte fındığın dalda kalacağının altını çizdi. Gezmiş, yeni dönem meclis çalışmalarında da birinci gündem maddeleri arasında fındığın yer alacağını ifade ederek, fındığın sosyo-ekonomik sorunlarını dile getireceğini kaydetti.

“ALAN BAZLI GELİR DESTEĞİ ARTIRILMALI”

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Kara ise Milletvekili Elvan Işık Gezmiş’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, fındığın siyaset üstü bir ürün olduğunu, üreticinin bin bir zahmet ve zorlukla bir ataya getirdiği fındığa sahip çıkan herkese minnettar olduklarını ifade etti. Karan, fındıkta alan bazlı gelir desteğini 2014 yılından beri dönüm başına 170 lira olarak ödendiğini hatırlatarak, Milletvekili Gezmiş’ten bu konuyu meclis gündemine taşımasını istedi. Karan, bu sezon düşük rekolteye bağlı olarak fındık fiyatının hızla yükseldiği de dikkat çekerek, “TMO sezon başı 100 lira bandında bir alım fiyatı açıklamış olsaydı bugün fındık 150 liraydı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN