Ekonomi

Ekonomi Haberleri

2023 Üretim Yılı ÇKS Başvuruları 31 Aralık 2022 Tarihinde Sona Eriyor

2023 Üretim Yılı ÇKS Başvuruları 31 Aralık 2022 Tarihinde Sona Eriyor 1 Eylül 2022 tarihinde başlayan "2023 Üretim Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi" (ÇKS) başvuruları 31 Aralık 2022 tarihinde sona eriyor

Güncel Fındık Fiyatları

Fındık Alan Bazlı Destek Miktarı 170 TL'de Kaldı

Karan, “2023 üretim yılı ÇKS başvuruları başladı, 31 Aralık 2022 tarihinde sona erecektir.

KGF Kredilerinden Yerel İşletmeler Daha Fazla Yararlanmalı

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “Pandemi ve ardından piyasalarda oluşan sert dalgalanma, işletmelerimizin sermaye yapısını ciddi oranda etkiledi.” dedi.

Et ve Süt Sektöründe Yaşanan Sıkıntılar

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar et ve süt sektöründe yaşanan sıkıntılara ilişkin görüntülü açıklama yaptı.

Giresun'da Ekmek 5 Liradan Satılacak

Giresun Esnaf odaları Birliği başkanlığı tarafından ekmek gramajlarında fiyat değişikliğine gidildi. 

Karan: Türk Fındığında Tekelleşme Var

Ziraat Odası Başkanı Karan yaptığı açıklamada, her sezon fındıkta yeni senaryolar yazılarak, yeni oyunlar oynadığını ifade etti. Karan, fındıkta bu sezon oynan tiyatronun geçmiş yıllarda oynan oyunları gölgede bıraktığını belirtti. 

Karan: Üretici TMO Fiyatının Altında Fındık Satmasın

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık üreticilerinden ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisi’nin alım fiyatının altında bir fiyata satmamalarını, serbest piyasada şu anda tam anlamıyla bir fırsatçılığın söz konusu olduğu ifade etti.

Karan: Emanete Bırakılan Fındık Üreticiye Hiçbir Zaman Fayda Sağlamadı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık fiyatında istikrarın sağlanması ve arz-talep faktörünün sağlık bir şekilde işlemesi adına üreticilerin kesinlikle ve kesinlikle bu sezon emanete fındık bırakmaması gerektiğini, ürününü bekletmeye yeri bulunmayan üreticilerin ise devlet tarafından desteklenen lisanslı depoyu tercih etmelerini istedi.

Karan: Fındık Fiyatında 3 Dolar Kriterinin Korunması Gerekli

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık fiyatında 3 dolar kriterinin korunması gerektiğini ve açıklanacak olan 2022 yılı fındık taban fiyatının 3 doların altında olmaması gerektiğini kaydetti.

Asgari Ücret 2022 Ek Maaş Zammı Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete yapılacak olan ek zam oranını açıkladı. 2022 yılı asgari ücrete yüzde 30 zam geldi. Yeni asgari ücret net 5.500 TL olarak açıklandı.

Karan: Fındık Fiyatı En Az 3,5 Dolar Olmalı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, 2022 yılı mahsulü fındığa üreticinin yüzünü güldürecek, iyi bir taban fiyat beklediklerini ifade etti.

Giresun Tombul Fındığı AB'de Türkiye'nin 8. Coğrafi İşaretli Ürünü Oldu

Giresun Tombul fındığı” nın 26.04.2018 tarihinde Avrupa Birliği Komisyonu Tarım ve Kırsal Kalkınma Genel Müdürlüğüne menşe adı korumasıyla tescili için başvurusu yapılmıştır.

Ferrero Fındık 6. Kez İhracat Şampiyonu Oldu

Ferrero Fındık, Türkiye’de Fındık ve Mamulleri Sektöründe 6. Kez İhracat Şampiyonu Oldu

Elektrik Zammı Piyasalarda Domino Etkisi Yaratır

1 Haziran tarihinden itibaren sanayi ve ticarethanelerde kullanılan elektriğe yüzde 25 zam uygulanmasının maliyetleri afaki artıracağını ve beraberinde tüketim ürünleri fiyat artışlarının bir birini izleyeceğini ifade eden Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, iş dünyasının en önemli gider kalemleri içinde yer alan enerji ve işçi maliyetlerinin domino etkisi yaratacağını ifade etti.

Karan: Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği Miktarı Artmadı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, her koşulda devletinin ve milletinin yanında olan köylü vatandaşın yalnız bırakılarak, unutulduğunu savundu

Karan: Üretici 500 Lira Verip Bahçesine Gübre Atamaz

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, bugünlerde fındık bahçelerine atılması gereken yazlık gübrenin çuval fiyatının (50 kg) 500 liraya yükseldiğini bildirdi.

2022 Ürünü Fındıkta Rekolte Tahmini

Sektörün ticaretini yapanlar tarafından oluşturulan komite tarafından yapılan ilk belirlemelere göre, 2022 ürünü fındık bugünkü hali ile dallarda yaklaşık 790 bin ton civarında gözüküyor.

Toplam 756 haber.