Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Dolmuş ve Servis Ücretleri Yeniden Belirlendi

Şehir içi dolmuş kooperatiflerinin zam talebini görüşen mecliste şehir içi sivil yolcu taşıma ücretleri 4,00 TL’den 6,00 TL’ye, öğrenci yolcu taşıma ücretleri ise 3,00 TL’den 4,00 TL’ye yükseltildi. Mecliste alınan karar gereğince Kayadibi-Camili dolmuş taşıma ücretleri de sivil 6,50 TL, öğrenci 4,00 TL olarak belirlendi.

Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği Artırılmalı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındıkta alan bazlı gelir desteğinin 2022 yılına özel dönüm başına 170 lira + 300 liraya, diğer yıllarda ise tarımsal girdi maliyetlerindeki artışlar göz önünde bulundurularak artırılması beklediklerini bildirdi.

Fındık İhraç Rekoru Değerlendirildi

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçı Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Edip Sevinç, yaklaşık 689 bin ton kabukluya tekabül eden iç fındık ihracatının rehavete kapılmadan doğru analiz edilerek, sürdürülebilir hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Karan'dan 2021 Yılı Fındık Sezonu Değerlendirmesi

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, önümüzdeki fındık hasat sezonunda verim ve kalite kaybına uğramamak adına bir seferliğine mahsus üreticilere verilen alan bazlı gelir desteği ile mazot ve gübre desteğine ilaveten dönüm başına 300 lira destek ödemesi yapılmasını istedi.

Asgari Ücret 2022 Maaş Zammı Belli Oldu

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'de geçerli olacak olan asgari ücret rakamını belirlemek üzere toplandı

Fiskobirlik Yönetimde Giresun Yok mu Sayılıyor?

Giresun’u bölgesini temsilen Fiskobirlik  yönetim kurulunda yer alan Nurittin Karan, Birlik Başkanı Lütfi Bayraktar’ın 17.11.2021 tarihli usulsüz bir istifa dilekçesiyle şahsını yönetim kurulu üyeliğinden düşürdüğünü açıkladı. Usulsüz kararının kendine posta yoluyla bildirildiğini belirten Karan, Fiskobirlik yönetim kurulu üyeliğinden istifa etiğine dair 17.11.2021 tarihli bir istifa dilekçesi vermediğini kaydetti. 

Giresun'da Dolmuş Ücretlerine Zam

Giresun Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci toplantısını yaptı. Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu: “10 Kasım nedeniyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Meclisimizin oturumunun 10 Kasım tarihine denk gelmesi bugünkü oturumu daha da anlamlı hale getirdi.” dedi.

Karan: Destek Miktarları Artırılsın

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, tarımsal üretimde fahiş fiyatlara ulaşan girdi maliyetlerinin önüne geçilmesi, özellikle gübre fiyatlarının astronomik rakamlara ulaştığını belirterek destek miktarlarının artırılması gerektiğini kaydetti.

Bulancak’ta Su Faturaları Banka Şubelerinden Ödenebilecek

Bulancak Belediyesi Bulaski İşletme Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, su fatura bedellerinin anlaşmalı banka şubelerinden, online ve mobil bankacılık üzerinden ödenebileceği belirtildi.

24.5 Liraya Gerileyen Fındık Fiyatlarına Tepki

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, yıllardır Türk fındık piyasası üzerinde baskı oluşturarak, fındık fiyatlarıyla istediği gibi oynayan tekelci firmanın piyasayı bu yılda yönlendirmeye devam ettiğini bildirdi.

Fırıncılar Un Fiyatından Şikayetçi

Son dört ayda un ve yan maliyetlere gelen zamlarla ilgili Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’nu makamında ziyaret eden fırıncılar, çözüm istediler.

Üreticinin Bir Tonda Kaybı 2 Bin Lira

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, bu yıl iki kez yapılmasına rağmen 2021 yılı tahmini fındık rekoltesinin resmi olarak halen açıklanmadığına da dikkat çekerek, rekolte miktarının kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini ifade etti.

Kuraklıktan Zarar Gören Çiftçiye Destek Ödemesi

yüzde 30 ve üzeri verim kaybı yaşayan çiftçilere destekleme ödemesi yapılacak.

Yapılandırma Bir Ay Daha Uzatıldı

Bazı kamu alacaklarının yapılandırmasını düzenleyen 7326 sayılı kanunda, 31 Ağustos 2021 olan son başvuru ve ilk taksit ödeme süresi 1 ay uzatıldı.

Borç Yapılandırma İçin Süre Kısalıyor

Resmi gazetede yayınlanan 7326 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması kapsamında; su, katı atık, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, emlak vergisi ile kira ve işgaliye borçlarından 31 Nisan 2021 tarihine kadar olanlarının yeniden yapılandırılması kararı alınmıştı.

Giresun kalite Fındık için 50 kuruş Fark Yetersiz

Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan, fındık üreticisi bahçeye girmeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen 2021 yılı fındık taban fiyatıyla da ilgili önemli bir çağrıda bulundu. Karan, dünyada bir numara olan Giresun kalite yağlı fındık ile diğer fındıklar arasındaki 50 kuruş fiyat farkının artık güncellenerek, artırılması gerektiğini kaydetti.

Toplam 756 haber.