Birlik Sağlık Sen il Başkanı Cengiz Saydere'den Basın Açıklaması

Giresun Şube Başkanı Birlik Sağlık Sen il Başkanı Cengiz Saydere Basın açıklaması  yayınladı

PAYLAŞ

Giresun Şube Başkanı Birlik Sağlık Sen il Başkanı Cengiz Saydere Basın açıklaması  yayınladı

Dünün mazlumlarının bugünün zalimleri olmasını, haksızlığın, hukuksuzluğun ve hudutsuzluğun merkezi haline gelmesini, musa musa deyip firavuna selektör yapıp sinyal çaktıklarını, düştükleri aşağılık hallerini görüyoruz. Görüyorsunuz. 
Siyaset beslemelerinin bu kadar küçülmelerinin, eğilmelerinin, taviz üstüne taviz vermelerinin, eylemsiz, söylemsiz ve tepkisiz kalmalarının, eylem kararı alıp geri çekmelerinin tek sebebi vardır. Gidici olduklarını, yetkiyi kaybedeceklerini, hükümranlıklarının sonuna geldiklerini iyi biliyorlar. 13 yıldır oynadığınız bu tiyatro oyununun final sahnesinde ne yaparsanız yapın efendiler gidicisiniz... Sizleri ilk durakta indiriyoruz. Hodri meydan! Azdan az çoktan çok gider... 

    Üye kayıplarını ve bağımsız sendikacılığın yükselen değerini önlemek için siyasi sendikal barajlar kursağınızda... Aylık 150 liraya memurları satın alabileceğiniz düşünsenizde... Kirli pazarlıklar içinde kurduğunuz bu kirli düzenin devam etmesi için can hıraç debelensenizde... Sonuç değişmeyecektir efendiler.

    Neye faydanız oldu. 13 yıldır kamu çalışanlarını açlığa, sefalete, yoksulluğa, yoksunluğa, 3 kuruşa muhtaç hale getirdiniz. ali cengiz oyunlarınız ile memur maaşlarını asgarı ücrete eşitlediniz. şimdi minnoş ve kıt aklınızla 150 liraya memurları satın alırız diyorsunuz. Güvendiğiniz dağlara kar yağdıracağız beyler... Gidicisiniz.

    Giyim yardımları ile giyilmiyor, aile yardımları, çocuk yardımları neredeyse hiç artmıyor. Verilen yemek yardımları ile 3 tane ekmek alınamıyor. Vergi dilimleri sabitlenmediği için hala maaşlardan kesinti yapılıyor. 2 yılın üzerindeki izinler hala kullanılamıyor veya ücretle karşılanmıyor. Hafta sonuna denk gelen izinler hala yanıyor. Süper siyasi güçlerinizi bağımsız sendikalara baraj kurmak yerıne bu sorunları çözmek için neden kullanmadınız. 13 yıldır oynadığınız bu tiyatronun final sahnesinde sizleri ilk durakta indiriyoruz efendiler. Gidiciniz.

    Liyakat ve kariyer ilkesine darbe üstüne darbe yapılıyor. 76. maddeden torpil üstüne torpil yapılıyor. Sözlü sınavla insanlar ayıklanıyor. Bunlara hiç ses çıkardınız mı? Bu arada eylem kararı alıp sonra eylemden vazgeçenleri hatırlıyorsunuz. Bu kansızlar pazarlıklarla kendı seçkin üyelerinden, bir rivayete göre 99, bir rivayete göre de 199 `unun sınavsız şube müdürü yapılması karşılığında eylemı geri çektiklerini biliyor musunuz? Yatacak yerimiz yok yatacak ama hiç merak buyurmayın efendiler. 13 yıldır oynadığınız tiyatronun sonuna geldiniz. gidicisiniz. sizleri ilk durakta ve dilediğiniz bir marşla gönderiyoruz. hodri meydan! Azdan az çoktan çok gider. 

    Mayıs ayına kadar gerek yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması ve 3600 ek gösterge kapsamının genişletilmesi sorunları çözülecektir. Araya bayram ikramiyesini sıkıştırmak istiyoruz. Bu konuda da yine Birlik Sağlık Sen olarak alanda, eylemde olacağız. 16 yıldır kamu çalışanlarının yanında olduk, oluyoruz ve olmaya da her daim devam edeceğız. 
    
Değerli kamu çalışanları zalimin sonu yaklaştıkça zulmü artarmış derler. Geçen sene %1 olan ve yargı tarafından iptal edilen sendikal baraj, bu sene %2 olarak meclisten geçti. Ecdadımız gemileri karadan yürütmeyi akıl etmiş ve başarmıştır. Bunlarda kanunları gerıden yürütmeyi başarmıştır. aradakı vizyon farkının değerlendirmesini elbette kamu çalışanları yapacaktır. Bağımsız sendikaları hedef alan %2 sendikal barajının uygulanma tarihi 2024 ocak ayıdır. 2024 ocak ayından önce bu hüküm uygulanmaz. 

    Toplu sözleşme hükmüne aykırı olan, anayasaya aykırı olan, İLO ve uluslararası sözleşmelere aykırı olan bu düzenleme kesınlıkle iptal edılecek ve tüm kazanılmış haklar faiziyle birlikte iade edilecektir. Anayasa profesörleri de dahil tüm hukukçuların görüşleri bu yöndedir. 

    Toplu sözleşme masasında memur maaşları için hükümet ve yetkili sendikanın %50 zamma imza attığını düşünün! Düşünemediniz dimi. Tarihte yetkili sendikanın 3,5 dışında imza atabildiği bir toplu sözleşme yoktur ama daha iyi anlaşılması için anlatıyorum. Örnek olarak toplu sözleşme masasında memurlara %50 zam imza altına alınmış olsun. TBMM %50 az olmuş %70 zam yapalım diyebilir mi? Diyebilir. kapsamını genişletebilir. Lehte olan düzenlemeleri meclis yapabilir. Ancak aynı meclis %50 zam çok olmuş %15 zam yapacağız diyebilir mi? Hayır! Toplu sözleşme ile tanımlanmış ve imza altına alınmış mali haklar kanun eliyle kısıtlanamaz, daraltılamaz.

    Bağımsız sendikalardan rahatsız olan kankişkoların, üye kayıplarını önlemek için siyasi kararla yapılan bu düzenleme eninde sonunda ıptal edılecektır. 

    Kıymetli dava arkadaşlarım; bağımsız sendikacılığa güvenen, inanan ve baş tacı eden değerli kamu çalışanları şunu hiç unutmayın! Peşinden gideceğimiz, koşabileceğimiz, enerjimizi tüketebileceğimiz bir hayalimiz var. Hayallerimizin peşinden koşacak cesaretimizde var. Emin olun kurulan tüm tuzakları bozacak planlarımız da var. 

    Öncelikle sağlık hizmetleri iş kolunda faaliyet gösteren, sahada eylemlerı, mitingleri birlikte yaptığımız, hedef, ilke, misyon ve vizyon olarak kendimizden ayrı görmediğimiz, bağımsızlık çizgisinden ödün vermeyen tüm sendikalarla görüşmeye devam edeceğiz ve birleşme mutabakatlarını imzalayarak mayıs 2023 ayında inşallah 35-40 bin üyeye ulaşacağız. nasıl ki %1 barajını yıkıp geçtiysek. kurdukları bu tuzağı başlarına geçirdiysek, %2 barajını da yıkıp geçeceğiz. bağımsızlık bayrağı inmemek üzere göndere çekeceğiz. Bunlar' da ilk durakta indirip tarihin ihanet çöplüğüne bir daha dirilmemek üzere gömüp geçeceğiz. 
Hodrı meydan! Azdan az çoktan çok gider!

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN