Sağlık

Sağlık Haberleri

Masa Başında Egzersiz

Masa başına bağımlı çalışma sistemi insan vücudunda boyun, sırt ve bel ağrılarına neden oluyor. Yoğun olarak oturarak çalışanların kasları zayıflıyor. Bu durumda bedenen yükü büyük oranda iskelet sistemine biniyor ve sağlık sorunları ortaya çıkıyor. Doğru oturmak ve egzersiz yapmak ağrıları sonlandırabilir.

Toplum Sağlığı Merkezi Başkanları Toplantısı

Toplantının ana gündem maddelerini evde sağlık hizmetleri, akılcı ilaç kullanımı, hızlı antijen testi, aile hekimliği denetimleri, koruyucu ağız diş sağlığı uygulaması, sürveyans çalışmaları ve influenza eğitim materyali oluşturdu.

Ketem Eğitimlere Devam Ediyor

Kanser taramaları ve korunma yöntemleri hakkında da bilgi veren KETEM çalışanları, erken teşhisin ne kadar önemli olduğu üzerinde durdu.

Morbit Obezite Kurul Toplantısı

İlimizde kayıtlı Morbit Obez Hasta sayısı 678, kurul kapsamında hastaneye gönderilen hasta sayısı 119, kontrole giden hasta sayısı 212 dir.

Giresun Sağlık Müdürlüğü (2014-2016)

Giresun İl Sağlık Müdürü Op.Dr.Ahmet Bal,Sağlıklı olmak, hayat mücadelesinde başarının birinci şartıdır. Sağlıklı insanlar, aileler ve nesiller başarılı toplumu, başarılı bir toplumsa güçlü bir ülkeyi oluşturur.

Ketem Göğüs Hastalıkları Hastanesinde Stand Açtı

Açılan stantta Kanser Hastalığına dikkat çekmek amacıyla; ‘Kanserde erken teşhis düzenli kontrollerle mümkündür ve hayat kurtarır

Mali Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Giresun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve bağlı 13 hastanenin, 2015-2016 yıllarının mali durumunun değerlendirildiği toplantı

2017 Yılı Özel Aile Danışma Merkezi Ücretleri

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Özel Aile Danışma Merkezinde 2017 yılında uygulanacak ücretler belirlendi.

Anaokulu Öğrencilerine Diş Sağlığı Eğitimi

Halk Sağlığı Müdürlüğü Aile Hekimliği ve Toplum Sağlığı Hizmetleri şubesi organizasyonuyla, Fındıkyurdu Anaokulu öğrencilerine Ağız Diş Sağlığı eğitimi verildi.

Ambulanslar Aralık Ayında 2967 Vakaya Gitti

İlimizdeki 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarından (ASHİ) 2016 yılının Aralık ayında, 2 bin 967 vakaya gidildi. İlimiz genelinde 25 ayrı noktadan verilen

Ambulanslar Kasım Ayında 2.765 Vakaya Gitti

İlimizdeki 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarından (ASHİ) 2016 yılının Kasım ayında, 2 bin 765 vakaya gidildi. İlimiz genelinde 25 ayrı noktadan verilen

Toplam 232 haber.