Türkiye

Türkiye Haberleri

Bayraktar, Başbakan Yıldırım'a Tarımın Sorunlarını Anlattı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bölgesel sorunların tarım ve gıda ihracatını olumsuz etkilediğini, önemli miktarda ürünün elde kaldığını, üretici fiyatlarının düştüğünü bildirerek,

Ordu-Giresun Havalimanı Sınır Kapısı Oldu

Ordu-Giresun Havalimanı'nın daimi yolcu giriş-çıkış hava hudut kapısı kararının Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiği açıklandı. Resmi Gazete'de Karar şöyle açıklandı;

Çiftçi Kayıt Sistemi İçin Son Hafta Uyarısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Çiftçi Kayıt Sisteminde (ÇKS) başvuruların 30 Haziran 2016 Perşembe günü mesai saati bitiminde sona ereceğini bildirerek, “Çiftçilerimizin içinde bulunduğumuz Ramazan ayında yoğunluk yaşanabileceği ihtimalini de göz önünde bulundurarak bir an önce ÇKS kayıtlarını yaptırmalarında fayda var” dedi.

Aşırı Sıcaklara Dikkat!

Yaz aylarında hava sıcaklıkları ve nemde olabilecek artışlar nedeniyle insan sağlığı olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Özellikle dört yaşından küçük çocuklar ve 65 yaş ve üzeri yaşlılar olmak üzere, yalnız yaşayanlar, özürlüler, bakıma ihtiyacı olanlar, gebeler, aşırı kilolular, açık alanda çalışanlar, şeker hastalığı, kalp-damar hastalıkları, beyin-damar

Torul İlçe Jandarma Komutanlığı'na Taziye Ziyareti

Gümüşhane Valisi Sayın Okay Memiş, Torul ilçesi Harmancık Köyü mevkiinde 05.06.2016 Pazar günü devriye görevi yapan Jandarma aracına yönelik silahlı saldırıda personelleri Jandarma Uzman Özgür Tok ve Jandarma Er Salih Bulut’u şehit veren Torul İlçe Jandarma Komutanlığı’na taziye ziyaretinde bulundu.

Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çölleşmenin, dünyanın geleceği ve insanlığın gıda güvencesi açısından büyük tehlike oluşturduğunu vurguladı.

Fındıkta Fiyatında Büyük Düşüş

Fındık üreticisinin Temmuz ayında açıklanacak rekolteyi beklediğini belirten Yaman, bazı kesimler tarafından dillendirilen rakamların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Verimin bu sene düşük olacağını da kaydeden Erim yaman, fındık üreticisiyle toplantılar düzenleyen, şapka, makas dağıtan Ferrero-Oltan Gıda görevlilerine tepki gösterdi:

Ordu-Giresun Havalimanı'na Yeni Sefer

Türkiye ve Avrupa'nın deniz üzerine inşa edilen ilk ve tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanına yeni seferler konuldu.

Doğu Karadeniz'de Sağanak Yağış!

Meteoroloji'den Yapılan son değerlendirmelere göre; Bugün (çarşamba) Orta Karadeniz bölümü ile zamanla bölge genelinin yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı!

Meteoroloji'den Yapılan son değerlendirmelere göre; Bugün (Salı) rüzgarın güneyli yönlerden Marmara' nın kuzeyinde kuvvetli (30-50 km/saat) , Marmara'nın güneyi, Ege, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Göller Yöresi ile Bolu çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına (40-60 yer yer 70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Ziraat Odalarından Ankara Çıkartması

Giresun İl ve İlçe Ziraat Odaları Başkanları, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ziyaret etti. Çankaya Köşkü’nde Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’yi ziyaret eden oda başkanları Canikli’ye görevinde başarılar dileyerek, fındıkta yaşanan sorun ve talepleri iletti.

Fındık Rekoltesini Bakanlık Açıklayacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, fındık rekoltesinin açıklanması hususunda aşağıdaki açıklamayı yaptı: "Fındık rekoltesinin açıklanması hususunda basına yanlış bazı açıklamalar yansıyor.

Ramazan Bayramı Tatili 9 Gün Oldu

Başbakan Binali Yıldırım, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanların 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzaladı.

TSK'dan Şebinkarahisar Açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri TSK’dan yapılan açıklamaya göre,Giresun Şebinkarahisar’da icra edilen edilen operasyonda; bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi,

TSK'dan Torul Saldırısı Açıklaması!

Teröristler,tarafından Torul Harmancık mevkiinde jandarma aracına ateş açılması. ve 1 Asker'in Şehit olmasıyla ilgili Genelkurmay tarafından yapılan açıklama şöyle;

Torul'da Terör Saldırısı : 2 Asker Yaralı

Teröristler,tarafından Torul Harmancık mevkiinde jandarma aracına ateş açıldı. Saldırıda 2 asker yaralandı. Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklama şöyle;

Şehit Uzman Çavuş Tok'un Cenazesi Memleketine Uğurlandı

Gümüşhane Torul ilçesi Harmancık Köyü mevkiinde bu sabah saat 10.00 sularında devriye görevi yapan jandarma aracına yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özgür Tok’un (41) naaşı, İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen resmi törenin ardından, ebedi istirahatgâhına tevdi olunacağı memleketi Erzurum/Şenkaya’ya uğurlandı.

Toki'den Giresun'da Konut Satış İlanı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Giresun Merkez Aksu ve Küçükköy Toplu Konut Uygulaması kapsamında üretilecek 592 adet konut kura yöntemi ile satışa sunulacaktır.

Meteoroloji'den Haziran Ayı Sıcaklık Değerlendirmesi

Meteorolojiden yapılan değerlendirmelere göre, Geçtiğimiz hafta mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları artarak, yurdumuzun batısında mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde, doğusunda ise mevsim normalleri civarında seyretmektedir.

Toplam 1114 haber.