Türkiye

Türkiye Haberleri

Yer Yer Sağanak Yağış!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Samsun ve Ordu çevreleri ile Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz'de Sağanak Yağış

Meteorolojiden Yapılan son değerlendirmelere göre;Doğu Karadeniz'de görülecek yağışların; bu akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak yarın (Pazar) sabah saatlerine kadar Rize il geneli başta olmak üzere Trabzon'un doğusu ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışlara sebep olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Gök Gürültülü Sağanak Yağış!

Meteorolojiden Yapılan son değerlendirmelere göre; Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Karadeniz ile Ordu ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

TSK'dan Darbe Girişimine Detaylı Açıklama

Daha önce açıklandığı üzere; 15 Temmuz 2016 Cuma günü saat 16:00 sularında Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından verilen bilgi, Genelkurmay Karargahında; Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı ve Gnkur. II’nci Başkanı’nın katılımıyla değerlendirilmiştir. Bu değerlendirmeye bağlı olarak;

STK'lar Demokrasi Nöbetinde

Aralarında TZOB’un da bulunduğu 538 meslek örgütünün ortak bildirisi TBMM’de okundu. TBMM-20.07.2016-Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin de aralarında bulunduğu 538 meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşunun darbe girişimi sonrası hazırladığı ortak açıklama Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın huzurunda okundu.

Darbe Girişimi için TSK'dan Yeni Açıklama!

15 Temmuz 2016 akşam saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yuvalanan illegal çete mensubu terörist hainlerin (FETÖ) girişimleri 17 Temmuz 2016 günü saat 16:00 itibariyle bütün yurt genelinde tam anlamıyla bastırılmış ve Türk Silahlı Kuvvetleri birlik ve kurumlarının tamamında mutlak kontrol sağlanmıştır.

Giresun, Trabzon, Rize'de Kuvvetli Yağışlar Bekleniyor!

Meteorolojiden Yapılan son değerlendirmelere göre; Trabzon, Rize, Giresun ve Artvin çevrelerinde önümüzdeki 3 gün boyunca aralıklarla yerel kuvvetli yağışlar beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Trabzon'da Polise Saldırı: 3 şehit

Trabzon'un Maçka ilçesinde yol kontrolünde bulunan polis ekiplerine silahlı saldırı gerçekleşti . Saldırıda 3 polis şehit oldu, 4 polis ise yaralandı. Saldırıda bir vatandaş da yaralandı. olayın ardından bölgede operasyon devam ediyor.

Kamuda İzinler İptal Edildi!

Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla yayımlanan genelge şöyle belirtildi: Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın yayınladığı 2016/16 sayılı genelge uyarınca tüm kamu çalışanlarının ikinci bir emre kadar yıllık izinleri kaldırılmıştır.

Sıcak Hava Dalgası Uyarısı!

Meteorolojiden yapılan değerlendirmelere göre hava sıcaklığının, bugünden (13.07.2016) itibaren önümüzdeki hafta başına kadar artarak, tüm yurtta mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyredeceği bekleniyor.

Şehit Er Yunus Yılmaz,Toprağa Verildi

Hakkâri ili Aktütün Bölgesinde yaşanan alçak saldırıda şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Yunus Yılmaz, Bursa’da binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari'de Askere Hain Tuzak 4 Şehit

Genelkurmaydan yapılan açıklamada Hakkâri'de yol kontrolü yapan askerlerin geçişi sırasında teröristler tarafından daha önceden tuzaklanmış olan patlayıcının patlatılması sonucu 4 askerin Şehit olduğu 1 askerin ise yaralandığı ve tedavi altına alındığı belirtildi.

Şehit Yunus Yılmaz, Bursa'da Toprağa Verilecek

aslen Giresun Tirebolu nüfusuna kayıtlı olan Şehit Piyade Er Yunus Yılmaz, ailesinin yaşadığı Bursa ilinde toprağa verilecek

Marmara'da Deprem!

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi tarafından verilen istatistiklere göre, saat 17.20'de merkez üssü Marmara denizinin doğusu olan 5.1 km derinlikte ve 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Antalya'da Deprem

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından verilen istatistiklere göre, merkez üssü Antalya Döşemealtı ilçesi olan 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 10.15'te, meydana gelen depremde can veya mal kaybı yaşanmadı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan Taziye Ziyareti

Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ, helikopter düşmesi sonucu şehit olan asker ve yakınları için İl Jandarma Komutanlığına taziye ziyaretinde bulundu.

Vali Karahan, Tokat'ta Cenaze Törenine Katıldı

Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun'un Alucra ilçesindeki helikopter kazasında hayatını kaybeden Giresun Garnizon Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun eşi Nuran Doğru (49) ile küçük kızı Berrin için Tokat Zile'de düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Doğu Karadeniz'de Şiddetli ve Aşırı Yağış

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre Bugün akşam saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz'de etkisini arttırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Cuma) gece saatlerine kadar Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 kg/metrekare), Rize ile Artvin'in kuzey ilçelerinde (Hopa, Arhavi, Borçka ve Murgul) yer yer aşırı (100 kg/metrekare üzeri ) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, heyelan, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Toplam 1114 haber.