Türkiye

Türkiye Haberleri

Doğal Afetler Çiftçimizin Peşini Bırakmadı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar,2014 yılı kadar olmasa da bu üretim sezonunda da doğal afetlerin çiftçinin peşini bir türlü bırakmadığını, Ekim ayından bu yana hava sıcaklıkları genel olarak mevsim normalleri üzerinde gerçekleştiğinİ belirtti Bayraktar, yağışların ise üretim döneminde normalin altında kaldığını, özellikle Nisan ayında oldukça gerilediğini bildirdi. Bu durumun Akdeniz, Güneydoğu ve İç Anadolu’da buğday ve arpa gelişimine olumsuz etki yaptığı bilgisini veren Şemsi Bayraktar, “İç Anadolu için Mayıs yağışlarının iyi gitmesi buğday ve arpa için olumlu bir gelişme oldu. Buğday ve arpa üretiminin gelişme döneminde istenen yağışların gerçekleşmemesi, 34 ilimizde kuraklık yaşanmasına yol açtı. Kuraklık yaşanan illerde, verim kaybı nedeniyle Türkiye buğday ve arpa rekoltelerinde azalma beklenmektedir” dedi.

Ramazanda Fındıklı Pide

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından yaklaşık 7 yıldan beri uygulanan Fındıklı Ekmek Projesinde, Ramazan ayında fındıklı ekmek üretilmesi için çalışmalar yapılıyor.

Meteorolojik Uyarı Devam Ediyor!

Meteorolojiden Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinin bugün 28.05.2016 Cumartesi, Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun, Amasya, Tokat, Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, Samsun'un doğusu ve Ordu çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli(30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Ordu İŞKUR'dan Engelli İstihdam Günü Etkinliği

Ordu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Ordu’da engelli kontenjan açığı bulunan işyerlerinin bu açığını gidermeleri için “Engelli İstihdam Günü” etkinliği düzenledi.

Orta Ve Doğu Karadeniz'de Sağanak Yağış!

Meteorolojiden Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinin bugün 27.05.2016 Cuma, Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sağanak Yağış Bekleniyor

Meteoroloji'den Yapılan son değerlendirmelere göre; Bugün öğle saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, İç Anadolu'nun doğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adana'nın Kuzey kesimlerinin, yarın (çarşamba) sabah saatlerinden itibaren Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Karadeniz ile Osmaniye, Adana ile Hatay kıyıları ve Ankara, Eskişehir çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.

Şehit, Alper Al Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hatay 'ın Samandağ İlçesi Çevlik sahili açıklarında "can salı" adı verilen botta inceleme yapılırken meydana gelen patlamada şehit olan Sahil Güvenlik sözleşmeli motorcu er Alper Al'ın cenazesi, memleketi Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde son yolculuğa uğurlandı.

Meteoroloji'den 'Kuvvetli Yağış' Uyarısı

Meteoroloji'den Yapılan son değerlendirmelere göre; 22.05.2016 Pazar günü yağışların yurdumuzun batı kesimlerinde etkisini artırması bekleniyor. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde görülecek yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Pazar günü görülecek yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, Ege Bölgesi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’in batısında yerel olarak kuvvetli olacağı (25-50 kg/metrekare) beklendiğinden meydana gelebilecek su baskını, yıldırım düşmesi ve lokal dolu yağışlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Balda Dünya İkincisiyiz

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, arıcılığın Türkiye’de dev bir sektör haline geldiğini bildirerek, “Çin’in ardından bal üretimde dünyada ikinciyiz. Toplam 84 bine yakın işletme, 7,7 milyonu aşkın kovanda 107 bin 665 ton bal üretiyor” dedi.

Şehit Çalışkan'ın Baba Evine Taziye Ziyareti

Giresun Valisi Hasan Karahan, Şehit J.Asb.Kd.Bçvş. Zafer Çalışkan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. İlimiz Çaldağ Jandarma Karakoluna 6 Mayıs Cuma günü teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda Şehit düşen J.Asb.Kd.Bşçvş. Zafer Çalışkan’ın Ankara’da ki baba evine giderek şehidin babası Nevzat Çalışkan, annesi Fatma Çalışkan, kardeşi Mutlu Çalışkan ve ziyaret esnasında evde bulunan akrabalarına başsağlığı diledi.

Dünya Hipertansiyon Günü

Yüksek kan basıncı olarak bilinen hipertansiyon, kan basıncının yükseldiği kronik bir hastalıktır. Dünya Hipertansiyon Günü, yüksek kan basıncından kaynaklanan önlenebilir hastalıklar olan inme (felç), kalp ve böbrek hastalıklarına dikkat çekmek ve halkı korunma, tanı ve tedavi konusunda bilgilendirmek amacıyla organize edilmektedir. Her yıl 17 Mayıs, Dünya Hipertansiyon Günü olarak kutlanmaktadır.

Meteoroloji 'den Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den Yapılan son değerlendirmelere göre;Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Tekirdağ, Adana, Osmaniye, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kastamonu, Karabük çevreleri, Sinop'un iç kesimleri ile Van'ın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Engelli Askerler Yemin Etti

Ordu İl Jandarma Komutanlığı’nda engelli vatandaşlar için Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında "Temsili askerlik Yemin Töreni" düzenlendi.

Meteoroloji'den 'Kuvvetli Yağış' Uyarısı

Meteoroloji'den Yapılan son değerlendirmelere göre; Bugün (15.05.2016 Pazar) iç bölgelerde beklenen bahar mevsimine uygun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin öğle saatlerinden sonra Denizli, Isparta, Burdur, Muğla'nın iç kesimleri ile Antalya'nın iç ve batı kesimlerinde (İbradı, Akseki, Gündoğmuş, Elmalı, Korkuteli ilçeleri), akşam ve gece saatlerinde Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Amasya, Tokat ile Sinop ve Samsun'un iç kesimleri), İç Anadolu'nun kuzeyi (Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Sivas) ile Kütahya, Bilecik

Fındık Üreticisine Önemli Uyarı

Yapraklar üzerinden fındığa bulaşıp verim ve kaliteyi düşürüp, hatta kurumalara bile neden olabilen küllenme hastalığının bahçelerde tekrar görülmesi üzerine üreticiler uyarılarak ilaçlı mücadele yapılmasının gerektiği bildirildi.

Meteoroloji: Sağanak Yağış Bekleniyor

Meteoroloji'den Yapılan son değerlendirmelere göre;Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi ile akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege, Manisa, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

TSK: Hakkari'de 8 Asker Şehit oldu

Hakkari Çukurca'da sabah teröristlerle çıkan çatışmada 6 Asker Şehit olurken 2 Asker ise helikopker kazasında şehit oldu. Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle;

Fındık'ta Ürün Kaybı Asgariye İnecek

Trabzon Ticaret Borsası tarafından, Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi uygulanmaya başlaması ile gündeme gelen ve kabul gören yaşlı bahçelerin yenilenmesi için üreticilerin fidan ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda adımlar atılıyor.

Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi Hayata Geçiyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, balıkçı gemilerinin konumunun, hızının izleneceği, av faaliyetlerinin ve avladığı ürünlerin takip edilebileceği bir sistemi hayata geçirecek. Bakanlık, bu sistemi kullanmayı zorunlu kılan tebliğ taslağını hazırlayarak Başbakanlığa gönderdi. Bakanlık, hazırladığı ve 3 Mayıs'ta Başbakanlığa gönderdiği tebliğ taslağında, denizlerde su ürünleri avlama ruhsatına sahip, boy uzunluğu 12 metre ve üzerinde olan balıkçı gemilerine "Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi (BAGİS)" cihazının taktırılması ve aktif/işlevsel durumda tutulmasını mecburi kılıyor.

Toplam 1114 haber.