Türkiye

Türkiye Haberleri

Bakan Çelik'ten Tarımsal Destek Ödemeleriyle ilgili Açıklama

Gıda Tarım ve hayvancılık Bakanı Faruk Çelik,​ tarımsal destekleme ödemeleriyle ilgili aşağıdaki açıklamayı yaptı: "09 Mart itibarıyla 2 milyon 62 bin çiftçimize 1 milyar 641 milyon TL mazot, gübre ve toprak analizi desteği ödemesi yapıldı.

Kuvvetli Rüzgar Bekleniyor!

Meteorolojiden Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın yarın (Perşembe) güney yönlerden Marmara, Ege, Akdeniz , İç Anadolu'nun batısı ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (30-50 yer yer 60 km/saat), İç Anadolu'nun doğusunda kısa süreli fırtına (40-60 yer yer 70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden başta soba zehirlenmeleri olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Girişimcilik Operasyonu Projesi , Hayata Geçiyor

Kadınların işgücüne katılımlarının teşvik edilmesi ve kadın istihdamının artırılmasına yönelik "Hazır Giyim İmalatına Yönelik Mesleki Eğitim ve Girişimcilik Operasyonu Projesi" hayata geçiyor.

Bakan Çelik,Üreticilerle Telefonla Görüştü

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan birlikler, odalar ve kooperatifler hakkında konuşmak üzere üreticilere yaptığı çağrı üzerine, kendisini arayanlarla telefonla görüştü.

Ordu'da 53 Kişi Gözaltına Alındı 7'si Tutuklandı

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ve Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüklerince yürütülen çalışmalarda;

Polis Memuru Alımı Ön Başvuru Süresi Uzatıldı

Emniyet Genel Müdürlüğünce Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) 17’nci dönem polis meslek eğitimi için özel harekat branşlı 4 bin erkek polis memuru adayı alımı için ön başvuru süresi 10 Mart 2016 Perşembe gününe kadar uzatıldı.

TMO Yetkilileri Fındıkta Gerekli Adımlar Atılacaktır

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) yetkilileri Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt’ü makamında ziyaret ederek, fındık fiyatlarındaki düşüş ve alınması gereken acil önlemler konusunda bilgi alışverişinde bulundular.

Meteoroloji'den Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra batı kesimlerden başlayarak yarın (Cuma) Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde rüzgarın güneybatı yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (30-60 km/saat yer yer 70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Fındık Tanıtım Grubu, Alternatif Pazarların Peşinde

Fındık Tanıtım Grubu (FTG), dünyanın en büyük gıda ve içecek fuarlarından biri olarak değerlendirilen ve 21-25 Şubat 2016 tarihleri arasında Dubai'de düzenlenen Gulfood 2016 Fuarı'na bir kez daha iştirak etti.

Fındıkta Tekelleşme Görülmektedir

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Tarım sektöründe ülkemizin gerçeklerini de kabul etmeliyiz. Bu sektörde serbest piyasa koşulları oluşmamıştır. Önemli tarım ürünleri olan ette, sütte, buğdayda, mısırda, pirinçte, baklagillerde, fındıkta, sebze, meyve ve diğer bazı ürünlerde ya tekelleşme ya da spekülasyonlar görülebilmektedir” dedi.

Mardin'de 3 Asker Şehit!

02 Mart 2016 Çarşamba günü Mardin ili Dargeçit ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur.

Mahsur Kalan 4 İşçi Afad Tarafından Kurtarıldı

Ordu'nun Ulubey ilçesinde yapımı devam eden HES Baraj inşaatının denge bacasında mahsur kalan 4 işçi AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

Çayda Kaliteyi Yükseltmeyi Hedefliyoruz

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, çay üretiminin gerçekleştiği bölgenin ikliminin de coğrafyasının da organik tarıma son derece uygun olduğunu belirterek "Tüm sivil toplum üreticilerinin ve tüketicilerin kanaatleri bu doğrultuda. O halde organik tarımla kaliteyi yakalamak, kaliteyi istediğimiz noktaya taşımak, daha sonra da pazarda göğsümüzü gere gere yer almak için çalışma gerçekleştirmek hedefindeyiz" dedi.

Bakan Çelik ,Fındıkla ilgili Önemli Kararlar Aldık

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Fındıkla ilgili toplantılar yaptık ve önemli kararlar aldık. Üreticinin mağdur edilmemesi ve üretimde aksaklıkların giderilmesi konusunda uzun, güzel bir süre tartıştık, değerlendirdik ve bazı prensip kararları aldık. Çayda rekabet çok önemli. Yalnız geçim ürünü olarak artık bakmamız gerekiyor.

Fındık Daire Başkanlığı Kurulacak!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Karadeniz'in iklimi de coğrafyası da organik tarıma uygun Bakan Çelik, bölgede organik tarım ve organik çay konusunda ittifak olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

Meteoroloji, Sıcaklıklar Artmaya Devam Edecek

Meteoroloji'den yapılan son değerlendimelere göre; 29.02.2016 Pazartesi ve 01.03.2016 Salı günleri ülke genelinde yağış beklenmemektedir. Ancak; Trakya kesiminin Salı günü akşam saatlerinden sonra yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği ve Çarşambadan itibaren haftanın ikinci yarısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Fındık Üreticisinin Sorunları Görüşülüyor

27 Şubat 2016 Cumartesi günü; bölge milletvekilleri, mülki idare amirleri, bakanlık merkez birimleri, ilgili kuruluşlar, bölge il müdürleri, kurum ve kuruluş müdürleri, üniversiteler, sektör temsilcileri ve üreticilerin katılımıyla "Karadeniz Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı" gerçekleştirilecek.

Toplam 1112 haber.