Türkiye

Türkiye Haberleri

Ürün İhtisas Borsaları Kurulacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu,, "Gümrük ve Ticaret Bakanımıza talimat verdim, ürün ihtisası borsası en kısa sürede kurulacak" ifadesini kullandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Önemli Uyarı!

Emniyet Genel Müdürlüğü akşam saatlerinde önemli bir açıklama yayınladı. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Fındık Fiyatlarında Önemli Gelişme!

Tarım politika ve uygulamalarının; bakanlık çalışanları ve tarım sektörü paydaşları arasında değerlendirilmesi amacıyla 7 ayrı bölgede düzenlenen bölgesel ortak akıl toplantılarının dördüncüsü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında Trabzon'da gerçekleştirilecek.

Meteoroloji'den Kar Yağışı Uyarısı

Meteorolojiden Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdumuzun iç ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Sivas ve Kayseri çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Tokat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu'nun güney kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

Oğuz Arslan, Terör Saldırısında Şehit Düştü

Giresun Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı ve Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Şirin Dilli’nin yeğeni, Er Oğuz Arslan terör saldırısı sonucu şehit düştü.

Sur ve İdil'den Acı Haber: 3 Şehit

21 Şubat 2016 Pazar günü Şırnak ili İdil ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 11.46’da şehit olmuştur.

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı!

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre;Hafta başından itibaren mevsim normallerinin 8 ila 16 derece üzerinde, (Şubat ayı en yüksek sıcaklık ekstrem değerleri civarında ve üzerinde) gerçekleşen hava sıcaklıklarının; hafta sonunda ülkemiz genelinde yağışlı sistem ile birlikte 6-10 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Diyarbakır Sur'da 2 Asker ve 1 Polis Şehit

Genelkurmay'dan yapılan açıklamaya göre Diyarbakır Sur bölgesinde devam eden operasyonlarda terörist gruplarca yapılan silahlı saldırı sonucu 2 Asker ve 1 Polis'in Şehit olduğu bildirildi...

Muhabir Gülşen Yıldız Terör Saldırısında Hayatını Kaybetti

"Ankara'nın merkezinde gerçekleştirilen bombalı saldırı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi'nde muhabir olarak görev yapan 33 yaşındaki Gülşen Yıldız'ı hayattan kopardı.

Ankara'da Patlama 11' Kişi Hayatını Kaybetti

Ankara Çankaya'da askeri servis konvoyuna yönelik bombalı saldırı gerçekleştiği öğrenildi .Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar,'ın yaptığı açıklamaya göre Patlamada ilk bilgilere göre 11 kişinin hayatını kaybettiği. çok sayıda vatandaşın yaralandığı öğrenildi.

Meteoroloji ,Hava Sıcaklığı Rekor Kırıyor!

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre; Tahminler doğrultusunda Afrika üzerinden güneyli rüzgarlarla taşınan sıcak hava, ülkemizde mevsim normallerinin 8-16 derece üzerinde sıcaklıklar yaşanmasına neden oluyor. 81 ilimizden 27 sinde şubat ayı uzun yıllar sıcaklık rekorları kırılırken, 2 ilimizde ise rekor değerler tekrar edilmiştir. Bugün de yurdumuzda sıcak hava dalgasının etkili olmaya devam edeceği ve yeni rekorlar kırılabileceği tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde yüksek kar örtüsü bulunan yerlerde kar erimeleri meydana gelebileceğinden su baskını ve taşkın riskine karşı dikkatli olunmalıdır.

Ordu'da Güneş Enerjisi Üretilecek

Ordu’nun Perşembe ilçesinde, Türk-Alman ortaklığı ile güneş enerjisi üretimi yapılacak. Ordu’da güneş enerjisi üretimi gerçekleştirmek üzere çalışmalar yürüten BFI Enerji Alternatif Enerji Üretim Sistemleri Ltd.Sti. sahipleri Hans Thoma, Stefon Deiber, Baki İnan ve Ferda İnan, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Fındık Üreticilerine Uyarılar!

Trabzon Ticaret Borsasınca Fındıkta gübre kullanımıbda dikkat edilmesi gerekenler ve şubat ayında üreticilerin yapması gereken konularda bilgilendirici bir mesaj yayımlandı...

Tüketici Enflasyonu Üreticiyi Geçti

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım ürünleri üretici fiyatlarındaki artışın Ocak itibarıyla aylıkta yüzde 3,36, yıllıkta yüzde 8,13 olduğunu bildirdi.

Sanayiye Aktarılan Sütte Ve Tavuk Eti Üretiminde Rekor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, sanayiye aktarılan inek sütü miktarının 2015 yılında yüzde 3,58 artarak 8,9 milyon tonu, tavuk eti üretiminin ise yüzde 0,77 artışla 1,9 milyon tonu aştığını ve rekor kırdığını bildirdi.

Ele Geçirilen Mühimmat , ve 6 Gözaltı

Diyarbakır'da bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlar kapsamında, Bağlar ve Kayapınar İlçelerinde BTÖ mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen metruk binalar ve boş alanlara yönelik olarak son üç gün içerisinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan aramalarda;

Sorumlu Tarladan Markete Fiyatları Artıranlar

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar,Sorumlunun üreticide değil, tarladan markete fiyatları artıranlarda aranması gerektiğini vurgulayan Bayraktar, şu bilgileri verdi:

Meteoroloji, Hava Sıcaklıkları Artacak

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdumuzun batı bölgelerinde görülen yağışlı havanın hafta sonunda da etkili olduktan sonra önümüzdeki hafta başından itibaren ülkemizi terk etmesi bekleniyor. Hala mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta sonuna kadar artmaya devam etmesi bekleniyor. Mevsim normallerinin 8 ila 15 derece üzerinde seyredecek olan hava sıcaklıklarının Şubat ayı günlük ve aylık ekstrem sıcaklık değerlerine ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Trabzon Ticaret Borsasından Fındık Fiyatı Açıklaması

Trabzon Ticaret Borsası’ndan yapılan yazılı açıklamada, 2009’dan itibaren uygulamaya konulan ve arz-talebe göre şekillenen fındık piyasasında, son günlerde yalan ve yanlış beyanlarla üretici yanıltılarak beklentiye itildiği kaydedildi. Açıklamada “Fındıktan üreticilerin zarar etmesine sebep olanlar, kendileri yerine suç icat etmenin ve suçlu aramanın peşine düşmüşlerdir.

Toplam 1112 haber.