Türkiye

Türkiye Haberleri

Fındıkta Külleme Hastalığı Mücadele Zamanı Geldi

2015 yılında Fındıkta Külleme Hastalığı fındık bahçelerimizde yoğun zararlara neden olmuştur. Fındıkta Külleme Hastalığının etmeni kışı hastalıklı bitki artıklarında geçirir. Erken dönemde yaprak ve yeni oluşan çotanakları enfekte eder, rüzgarla yayılır.

Serin ve Yağışlı Hava Geliyor!

Mevsim Normallerinin 10-12 Derece Üzerinde Seyreden Hava Sıcaklıklarının Serin ve Yağışlı Hava ile Birlikte Hissedilir Derecede Azalacağı Tahmin Ediliyor.

Sözleşmeli Bilişim Personeli Alınacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, sözleşmeli bilişim personeli alımına ilişkin aşağıdaki açıklamayı yaptı.

Girişimci Genç Çiftçi Adaylarına Önemli Duyuru!

Son günlerde, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi kapsamında 30 bin TL hibe verilmesiyle ilgili olarak Bakanlığımız ile diğer mali destek veren kurumlarla ilişkili oldukları, yetkilendirildikleri veya akredite edildikleri bilgisini vererek belirli bir ücret karşılığında proje danışmanlık desteği verme teklifinde bulunan veya destek kazanma garantisi vaat eden kişi ve firmaların olduğu yönünde duyumlar alınmaktadır.

Telefon Dolandırıcılığı Şebekesi Çökertildi!

12.04.2016 günü Dereli İlçe Emniyet Amirliğimize gelen M.D. isimli vatandaşımızla yapılan görüşmede; kendisini Polis olarak tanıtan bir şahsın kullanmış olduğu telefonu arayarak, telefon hattın dolandırıcıların eline geçti, hattına yüklü miktarda fatura çıkacak, dolandırıcılara operasyon yapılması için bize yardım etmen gerekiyor, operasyonu Savcı yönetiyor yapılacak operasyon için hesabında ki parayı göndermen gerekiyor demesi üzerine M.D. isimli vatandaşımız hesabında bulunan 25.300 TL’yi şahısların belirtmiş olduğu hesap numarasına yatırdığını, konu hakkında bilgi almaya geldiğini belirtmesi üzerine, kendisine telefonla dolandırıldığı bildirilerek şikâyeti alınmıştır.

Emanete Bırakılan Fındık Elimizi Zayıflattı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar,Bu sezon emanete bırakılan fındığın tekele karşı mücadelede ellerini zayıflattığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

Mardin ve Şırnak'ta Patlama: 5 Şehit

Mardin’in Savur İlçesi’nde devam eden operasyonlarda devriye görevi yapmakta olan zırhlı aracın geçiş yaptığı sırada, teröristlerce önceden yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu 4 asker şehit oldu 3 asker de yaralandı.

Şehit Polis Ozan Özmen Ordu'da Son Yolculuğuna Uğurlandı

Mardin’in Nusaybin İlçesinde terör örgütüne karşı sürdürülen operasyonda şehit düşen Özel Harekat Polisi Ozan Özmen, memleketi Ordu’da son yolculuğuna uğurlandı.

Doğu Karadeniz'de Kuvvetli Yağış

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre , Doğu Karadeniz’de bugün akşam saatlerinden sonra başlayacak yağışın gece ve yarın sabah saatlerinde Trabzon’un doğu ilçeleri, Rize ve Artvin’de kuvvetli (21-50 kg/metrekare) sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı beklendiğinde meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve yağış anında kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Fındıkta Yüzbinlerce Üreticinin Gözü TMO'da

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, fındıkta, 2015 Kasım ayı başlarında 14-15 lira olan kabuklu fındık fiyatlarının 7 lira 50 kuruşa inmesinin kabul edilemeyeceğini bildirerek, “bu insafsızlıktır, bu fındık üreticisini açlığa mahkum etmektir, bu geleceği düşünmemektir. 3-5 tekel, fındığı üreten olmazsa kendilerinin de olmayacağını göz ardı etmektedirler. Devletimiz bu gidişata bir an önce ‘dur’ demelidir. Üreticimizi bu tekelcilerin elinden kurtarmalıdır” dedi.

Uçuş Sefer Sayıları Artırılmalıdır

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu; “Ordu-Giresun Havaalanı 22 Mayıs 2015 tarihinde hizmete girmiş olup, yıllık 3 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahiptir. Bu güzel yatırımın ilk on ayda 330 bin yolcuya hizmet vermesine rağmen uçuş sayıları, saatleri ve fiyatları bölgemizde mağduriyet yaratmaktadır.”dedi.

Vali Karahan, Ordulu Şehidi Karşıladı

Sayın Vali Hasan Karahan bugün askeri uçakla Ordu Giresun Havalimanına getirilen Ordulu Şehit polis memuru Ozan Özmen’i karşılama törenine katıldı.

TMO'nun Devreye Girmesi Gerekiyor!

Devletin müdahale alımı konusunda girişimlerde bulunması gerektiğini ve Topak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) alacağı fındıkla üreticinin zararının giderilmesi gerektiğinin altını çizen TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan,

Fındık Üreticisi Sahipsiz Değildir

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, fındık fiyatlarındaki düşüşle ilgili, "Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) piyasaya girseydi, fiyatlar bu kadar düşmezdi. TMO, bu oyunu bozmalıdır. Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) süte müdahalesinde olduğu gibi fındık piyasasına da acilen müdahale edilmelidir" dedi.

Fındık Fiyatlarına Acilen Müdahale Edilmelidir

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, fındık fiyatlarındaki düşüşle ilgili, "Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) piyasaya girseydi, fiyatlar bu kadar düşmezdi. TMO, bu oyunu bozmalıdır. Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) süte müdahalesinde olduğu gibi fındık piyasasına da acilen müdahale edilmelidir" dedi.

İhracatçının 160 bin Ton Fındık İhtiyacı Var

Ziraat Odası Başkanları Altınordu Ziraat Odası önünde bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında İhracatçının 160 bin ton fındık ihtiyacı olduğunu ve bu fındığın üreticinin depolarda tuttuğunu dile getiren Soydan, "Yıllık ortalama 250 bin ton olan fındık ihracatımızın henüz yüzde 70'inin gerçekleştiği bu günde, ihracatçıların

Ziraat Odası Başkanlarından Ortak Fındık Açıklaması

Ülkemizin ve Bölgemizin en önemli tarım ürünü olan Fındık ürününde meydana gelen düşüşü protesto etmek için 19 İlçe Ziraat Odası Başkanları Altınordu Ziraat Odası önünde bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında Fın

Personel Alımı ile İlgili Tercih Takvimi Açıklandı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, sözleşmeli personel alımına ilişkin aşağıdaki açıklamayı yaptı: "Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 05-06 Temmuz 2014 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (2014 - KPSS lisans) sonuçlarına göre, Bakanlığımız taşra teşkilatında ihtiyaç duyulan yerlerde (il/ilçe/kuruluş) istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli 1111 Mühendis, (550 Ziraat, 400 Gıda, 80 Su Ürünleri, 10 Balıkçılık Teknolojisi, 71 Harita Mühendisi) 566 Veteriner Hekim olmak üzere toplam 1677 sözleşmeli personel alınacaktır.

Orta Ve Doğu Karadeniz Önemli Yağış Uyarıları!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Orta Ve Doğu Karadeniz bölgesinin Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra Çorum çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Toplam 1113 haber.