Türkiye

Türkiye Haberleri

TÜRSAB Heyeti 15 Nisan'da Ordu 'da

Ordu’da turizm hareketliği sağlanması ve bu yolla Ordu ekonomisine katkıda bulunulması amacıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından başlatılan tanıtım faaliyetleri kapsamında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Temsilcileri ve Turizmci-Gazetecilerden oluşan 35 kişilik bir heyet, 15 Nisan’da Ordu’ya gelecek.

Bakanlıktan (TKDK) Adı Kullanılarak Dolandırıcılık Uyarısı!

Son zamanlarda bazı medya kuruluşlarının yayınlarında, Bazı art niyetli kişi ve işletmelerin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu' nun (TKDK) adını kullanılarak hibe desteği vaadiyle belli miktarlarda para talep edilerek yatırımcıların dolandırıldığı ve mağdur edildiği yönün de çıkan haberlere rastlanmaktadır.

Tarım Arazilerinin Miras Yolu ile Bölünmesi

Tarım arazilerinin miras yolu ile bölünmesinin önlenmesi amacıyla hazırlanan ve 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda değişiklik yapılmasını öngören kanun 15.05.2014 tarih ve 29001 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bakanlık Fındık Rekoltesi Açıklanmasını Yasakladı

Ordu Ticaret Borsasından yapılan açıklamaya göre: Ülkemizin önemli ihracat ürünlerinden biri olan fındıkta rekolte tahmini her yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü başkanlığında Üniversiteler, Araştırma Enstitüleri, TMO, Fiskobirlik, Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Ekonomi Bakanlığı, İhracatçı Birlikleri ve Ziraat Odası temsilcilerinin katılımı ile oluşturulan Fındık Rekolte Tahmin Komisyonu tarafından çotanak sayımına göre tespit edilmekte, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bildirilmektedir.

İç ve Batı Kesimlerde Lodos Fırtınası Bekleniyor

Meteoroloji'den Yapılan son değerlendirmelere göre; güney yönlerden esecek rüzgarın; bu akşam saatlerinden sonra batı kesimlerden başlayarak yarın (Çarşamba) Ege kıyıları, Marmara'nın batısı ile Batı Akdeniz'in batısında fırtına ve kuvvetli fırtına (70-90 km/s), Marmara'nın güney kesimleri ile İç Ege'de kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-70 km/s), İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar (30-50 km/s), Perşembe günü ise Ege, Marmara, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/s) ve yer yer fırtına (yer yer 70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, toz taşınımı ve görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

22 Mart Dünya Su Günü

İstanbul'da Patlama , Ölü ve Yaralılar Var

İstanbul Taksim'de bulunan İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi patlamada 4 kişi hayatını kaybederken , 20 kişinin yaralandığı öğrenildi

İstanbul Valiliği'nden Terör Açıklaması

İstanbul Valiliği, Terör konusunda Halkın sadece yetkili mercilerin yapacağı resmi açıklamalara itibar etmesi gerektiğini belirten bir açıklama yaptı..

Moğolistan'ın Bayan Ülgi şehri Giresun ile Kardeş Oldu

İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarında gündem maddesi olarak görüşülen Moğolistan’ın Bayan Ülgii şehri Giresun ile kardeş şehir olması oy birliği ile kabul edildi.

Fındıkta Düşüş Firmaların Manipülasyonu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar,ürün bazında bakıldığında, Şubat ayında fiyatı yüzde 41,8 artan taze fasulyede arzın örtü altı üretimden sağlandığını, piyasaya sunulan ürün miktarının az olmasına bağlı olarak fiyatlarda artış yaşandığını belirtti.

Tarımda Aralık Ayında İstihdam 5 Milyonun Üzerinde

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımın, Aralık ayına rağmen 5 milyon 3 bin kişiye iş sağladığını, işsizliği 1,9 puan düşürdüğünü bildirdi.

Emniyet Müdürlüğü 'nden Canlı Bomba Açıklaması

Ankara Emniyet Müdürlüğü “Ankara Gordion AVM’de İki Terörist Yakalandı” ve “Bomba Yüklü Araç Yakalandı” şeklinde sosyal medya ve basında yer alan haber ile ilgili açıklama yaptı.

Doğu Karadeniz'de Zirai Don Uyarısı!

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 15 Mart sabah saatlerinde Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege ve İç Anadolu’da hafif kuvvette, Doğu Anadolu’ nun doğusunda orta kuvvette zirai don olayı beklenmektedir.

Sel ve Heyelan Uyarısı!

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre ; Yağışların öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyıları (Trabzon, Rize, Giresun ile Artvin'in kıyı ilçeleri) ve Ordu çevrelerinde yağışların kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Çiftçide Yalancı Bahar Korkusu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçinin yetersiz yağış ve yalancı bahar korkusu yaşadığını bildirerek, “ilkbahar ekimlerini yapacak çiftçimiz, yetersiz yağıştan, meyve üreticilerimiz de ağaçların erken çiçek açmasından tedirginlik duyuyor” dedi.

Soğuk ve Yağışlı Hava Geliyor!

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre Yurdumuzun 13.03.2016 Pazar günü batı bölgelerimizden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı bir sistemin; 14.03.2016 Pazartesi günü akşam saatlerinden itibaren ise Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Toplam 1112 haber.