Avrupa Şampiyonu Turgut Aslan Yaraman'a Tebrik

Vali  Mehmet Fatih Serdengeçti, Para Swimming (Yüzme) Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olarak Şanlı Bayrağımızı dalgalandıran Milli Sporcu Turgut Aslan Yaraman'ı tebrik etti.

PAYLAŞ

Vali Serdengeçti, 21-28 Nisan 2024 tarihlerinde Portekiz'in Madeira kentinde düzenlenen Avrupa Para Yüzme Şampiyonası'nda, Dünya rekoru kıran şampiyon sporcumuz Turgut Aslan Yaraman’ı 6 Nisan Pazartesi günü makamında kabul ederek tebrik etti.

Şampiyon sporcumuzla ilgili Vali Serdengeçti, ‘Hoş geldin şampiyon!’ başlığıyla yapmış olduğu paylaşımda “Para Swimming Avrupa Şampiyonası'nda 1 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazanan ve 1.07.91'lik derecesiyle Dünya rekoru kırarak göğsümüzü kabartan Giresunlu milli sporcumuz Turgut Aslan Yaraman'ı Valiliğimizde ağırladık, başarılarının devamını diledik.” sözlerine yer verdi.

Turgut Aslan Yaraman ve Antrenör Ali Şahin de Giresun'u uluslararası arenada temsil etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, desteklerinden dolayı Vali Serdengeçti'ye teşekkür ettiler.

Kabulde; Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün ile Antrenör Ali Şahin de hazır bulundu.

Şampiyon sporcumuz Turgut Aslan Yaraman, 50 m kelebek stilde Avrupa Şampiyonu olurken 50 m serbest stilde Avrupa ikincisi, 100 m sırtüstü ve serbest stillerde Avrupa ikincisi, 400 m serbest stilde ise Avrupa üçüncüsü olarak toplamda 1 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Milli Yüzücümüz ayrıca 100 metre sırtüstü erkekler S7 kategorisinde 1.07.91’lik derecesiyle Dünya rekoru kırdı. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN