Spora Yönlendirme Projesi Başladı

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi, 19 Eylül Kapalı Spor Salonunda, Vali Harun Sarıfakıoğulları'nın katılımıyla başladı.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi, 19 Eylül Kapalı Spor Salonunda,  Vali  Harun Sarıfakıoğulları'nın katılımıyla başladı.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa hayata geçirdiği “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi” 7 Mayıs Pazartesi günü 81 ilde olduğu gibi ilimizde de başlatıldı.
 
Projenin başlatılması nedeniyle bir açıklama yapan Vali Sarıfakıoğulları, projenin amacının sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yayılması, çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak olduğunu söyledi.
 
Sporcuların yetenek taramasından geçerek, doğru yönlendirilmesiyle uluslararası düzeyde başarılı sporcular çıkarılması hedeflendiğini belirten Vali Sarıfakıoğulları, bu projeyle okullarda sportif yetenek taraması yapılarak, yetenek taraması sonucunda yetenekli gençlerin spora yönlendirileceğini söyledi.
 
Vali Sarıfakıoğulları, spora başlama yaşındaki yetenekli çocukların tespit edilerek, yeteneklerine göre branşlara yönlendirilmesi amacıyla uygulanan teste katılan minik öğrencilerle yakından ilgilenerek, beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde yapılan tarama testlerini takip etti.
 
Sportif yetenek tarama testi ilkokul 3.sınıflara yapılacak olup ilimizden yaklaşık 4 Bin 500 öğrenciye yetenek taraması uygulanacak.
 
Öğrencilere uygulanacak testler; boy-kilo ölçümü, kulaç uzunluğu testi, esneklik testi, sıçrama testi, geriye sağlık topu fırlatma, kavrama kuvveti testi, 20 metre sürat testi ve çeviklik testi olarak 8 istasyondan oluşmaktadır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN