Fındık TMO'dan 13 Milyon TL'ye Alınacak

Türk Silahlı Kuvvetlerindeki erbaş ve erlerin sağlıklı, güvenli beslenmesini sağlamak amacıyla Milli Savunma Bakanlığı Özalp Salonu'nda Tarım Bakanlığı ile Millî Savunma Bakanlığı arasında gıda alımına ilişkin protokol imzalandı.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Türk Silahlı Kuvvetlerindeki erbaş ve erlerin sağlıklı, güvenli beslenmesini sağlamak amacıyla Milli Savunma Bakanlığı Özalp Salonu'nda Tarım Bakanlığı ile Millî Savunma Bakanlığı arasında 03 Ocak 2018 tarihinde gıda alımına ilişkin protokol imzalandı. 
 

İmzalanan protokol çerçevesinde "Et ve et mamulleri, ESK'den yıllık 510 milyon TL'ye alınacak. Pirinç, bulgur, yeşil ve kırmızı mercimek, kuru fasulye, nohut, barbunya, domates salçası, biber salçası, kuru üzüm, makarna şehriye ve toz şeker Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından 91 milyon TL'ye alınacak. Zeytinyağı, siyah ve yeşil zeytin, zeytin ezmesi Marmara Birlikten yaklaşık 44 milyon TL'ye temin edilecek. Kuru incir, kuru kayısı, tahin pekmez, tahin helva ve fındık ezmesi Tarişten 22 milyon TL'ye alınacak. Ayçiçek yağı Trakya Birlikten 28 milyon TL'ye alınacak. Çay ürünleri Çaykurdan 25 milyon TL'ye alınacak. Fındık Toprak Mahsulleri Ofisinden (TMO) 13 milyon TL'ye alınacak. TSK'nin tüm baharat ihtiyaçları Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İş Yurtları Kurumundan 23 milyon TL'ye temin edilecek." şeklinde gerçekleştirilecek düzenlemelerle 2018 yılı içinde toplam 758 milyon TL'ye malzeme temin edilmiş olacaktır. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN