Zeytinlik Evlerinde Restorasyon Çalışmaları

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

 Vali Harun Sarıfakıoğlu, Zeytinlik Semti'nde uygulanan Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesini yerinde inceledi.
 
Giresun Merkez Çınarlar Mahallesi’nde tarihi evlerin bulunduğu Zeytinlik mevkiinde, şu ana kadar restorasyonu tamamlanan 12 adet ev ve çevresinde incelemelerde bulunan Vali Sarıfakıoğulları, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
 
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA)'ndan yeni bir proje desteğine hak kazandıklarını ifade eden Vali Sarıfakıoğulları, bu kapsamda Sokakbaşı Caddesi, Şehitler Caddesi, Yüzbaşı Sokak ve Eşekco mevkiilerinde Sokak Sağlıklaştırma işlerinin kısa zamanda başlatılacağını açıkladı.
 
Bu ay içerisinde Dik Sokak'ta doğalgaz hattı döşemesi, elektrik ve telefon hatlarının yer altına alınması işlerinin tamamlanmasının planlandığını belirten Vali Sarıfakıoğulları, Dik Sokak'ın doğal taşla kaplanmasıyla birlikte semtin tarihi dokusunun ortaya çıkarılacağını ifade etti.
 
Vali Sarıfakıoğulları’nın Zeytinlik Evlerinde gerçekleştirdiği incelemelerde;  ilgili Vali Yardımcısı Metin Maytalman ve Proje Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Gazanfer İltar’da hazır bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN