DOKAP'ın Destekleyeceği 9 Projenin İmzaları Atıldı

Vali  Mehmet Fatih Serdengeçti, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenerek Giresun'da hayata geçirilecek olan 9 adet projenin imza törenine katıldı.

PAYLAŞ

 Giresun Valiliği Toplantı Salonu’nda 13 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00’te gerçekleştirilen törene; Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, Dereli Kaymakamı Mehmet Fatih Kestioğlu, Görele Kaymakamı Hamit Genç, DOKAP İdaresi Başkanı Hakan Gültekin, Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tolga Erener, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Muhammet Angın, Görele İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Dede, DOKAP Koordinatörleri Osman Demir, Necati Aktaş, İlknur Aydurmuş ve Serkan Akşam ile proje sahipleri ve davetliler katıldı.

Programda, 2024 yılında Giresun'da uygulanacak olan 3 tanesi Giresun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2’şer tanesi Giresun İl Özel İdaresi ve Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 1’er tanesi de Dereli ve Görele Kaymakamlığına ait toplam 9 projenin imza töreni Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti’nin açılış konuşmasıyla başladı.

Vali Serdengeçti, katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında “Değerli misafirler, iş birliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz bu önemli imza törenine hoş geldiniz.

Bugün, Giresun’umuzun kalkınması için büyük önem taşıyan 50 milyon TL değerinde toplam 9 adet projenin kamu kurum ve kuruluş ortaklıklarıyla imzalanması vesilesiyle bir aradayız. Bu vesileyle, memleketimize hayırlı olmasını diliyor, projelerin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesini temenni ediyorum.

Tarım sektöründen Milli Eğitim'e, kırsal altyapıdan diğer alanlara kadar geniş bir yelpazede yer alan bu projeler, bölgenin gelişimine ve insanımızın refahına önemli katkılar sağlayacaktır.

DOKAP, Giresun ve çevresinin gözbebeği bir kurum olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bölgenin kalkınmasına liderlik etmeye devam edecektir.

Sayın DOKAP Başkanımız Hakan Gültekin’e bugüne kadar gösterdiği desteklerden dolayı teşekkür ederken, yeni kaynaklarla ülkemizin ve ilimizin kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğimize olan inancımı bir kez daha vurgulamak isterim.

Bu vesileyle, projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, imza töreninin başarılı geçmesini diliyorum. Teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Ardından, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Giresun ilinde desteklenen 9 adet projenin içerik ve faaliyetlerinin yer aldığı sunum gerçekleştirildi.

Protokol konuşmaları ve yapılan sunumların ardından imza törenine geçildi.

9 projenin ilgili kurumlar arasındaki protokol imzaları; Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’nin eşliğinde Dereli Kaymakamı Mehmet Fatih Kestioğlu, Görele Kaymakamı Hamit Genç, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin, Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tolga Erener, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ile Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Muhammet Angın tarafından atıldı.

İmza töreni, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

PROTOKOL İMZALARI ATILAN PROJELERDE NELER VAR?

Giresun İl Özel İdaresine Ait Projeler

Dereçiftlik Köyü Rehabilitasyonu Projesi
Bayındır Sapağı 03 KKN (Kontrol Kesim Numarası) Yayla Yolu İltisak Bayındır-Tokmaden-Bektaş (Merkez) Projesi
Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Ait Projeler

Süleyman Ağa Beceri Geliştirme Merkezi Projesi
Orman Okulu Oluşturulması Projesi
Giresun Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne Ait Projeler

Alucra Tarımsal Makine Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi
DOKAP İnece Ekoturizm Köyü Yöresel Ürün İşleme ve Paketleme Projesi
Göçer Yetiştiricilerin Yaşam Standartlarının Yükseltilmesi ve Hayvan Refah Düzeyinin Arttırılması Projesi
Dereli Kaymakamlığına (Dereli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü) Ait Projeler

Dereli Müzik ve Sanat Atölyesi Projesi
Görele Kaymakamlığına (Görele İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü) Ait Projeler

Atölyemi Kuruyor, Geleceğimi Kodluyorum Projesi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN