TKDK'ya Tebrik Ziyareti

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

 Vali  Harun Sarıfakıoğulları, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü’nü ziyaret etti.
 
TKDK Giresun İl Koordinatörlüğü Toplantı Salonu’nda 16 Nisan Pazartesi akşam saat 18.00’de Kurum personeli ile buluşan Vali Sarıfakıoğulları, IPARD II Programının ikinci uygulama döneminde, özellikle son başvuru çağrı döneminde alınan 46 milyon TL yatırım tutarına sahip projeler ile IPARD Programının uygulandığı 42 il arasında 7. sıraya yükselmesinden dolayı gösterilen başarı için tebriklerini sundu.
 
Kurumun yaptığı çalışmalardan dolayı tebriklerini sunan Vali Sarıfakıoğulları yaptığı konuşmada; “Bu projeleri daha ileriye sizler taşıyacaksınız. Bürokratik zorluklar çıkarmak yerine çözüm odaklı, yönlendirici olmak gerek. Çiftçilerimize özellikle genç, yenilikçi, eğitim görmüş vatandaşlarımıza bu çalışmaları birkaç kez anlatırsak eliniz daha da güçlenebilir, ikna edici olabilirsiniz. Muhtarlar, köy imamları bu işlere öncülük edebilir. İlin çehresini değiştirecek, ekonomik standartlarını değiştirecek herkesin bu konuya el atması gerek. Bizler de üzerimize düşeni her zaman için yapmaya hazırız” dedi.
 
TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun tarafından, İlde yatırım kapasitesinin artırılması noktasında neler yapılabileceği konusunda Vali Sarıfakıoğulları’na bir sunum gerçekleştirdi.
 
İl Koordinatörü Kurşun yaptığı sunumda; turizm sektöründeki sıkıntıların önüne geçebilmek adına orman alanlarında, mesire yerlerinde parselizasyon işlemlerinin yapılması, yeni mesire yerlerinin oluşturulması, Kümbet Yaylası turizm merkezi için yapılan imar planı çalışmasının tamamlanması, diğer turizm merkezleri için de imar planı çalışmalarının başlatılması, tarihi kültür varlıkların turizme kazandırılması amacı ile ruhsatlandırma işlemlerinin kolaylaştırılması, atıl kamu binalarının (okullar, sağlık ocakları vb. ) turizm açısından değerlendirilmesinin üzerinde durdu.
 
İlde enerji üretimini öne çıkarmak adına Şebinkarahisar-Alucra arasında yenilenebilir enerji endüstri bölgesinin kurulabileceğini belirten Kurşun, hayvancılıkla ilgili işletme sayısını artırmak adına Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk’ta planlı hayvancılık bölgelerinin oluşturulabileceğini ve sahil bölgesindeki hayvancılığın yeniden canlandırılması için ise yapay otlakiyelerin tesis edilebileceğini söyledi.
 
İlin balıkçılık potansiyelinin artırılması için Kılıçkaya Barajı’nda (940 ton/yıl) kafeste alabalık yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi gerektiğini dile getiren Kurşun, alternatif çözüm olarak Giresun derelerinde yavru yetiştirilerek denizde kafes balıkçılığı yapılabileceğini ve denizden veya göletlerden güneş enerjisi panelleri ile suyun basılması suretiyle üretim tesislerinin kurulabileceğini belirtti.
 
TKDK olarak Giresun’daki öncelikli hedeflerinin iç kesimlerdeki şekerleme, pestil-köme, vb. üretim tesislerinin Karadeniz sahil yolunda satışı yapılarak pazar paylarının artırılması olduğunun altını çizen Kurşun, zanaatkarlık ve yöresel ürünler sektörü için İlin güneyinde Organize Sanayi Bölgesinin oluşturulması, ilçelerde küçük sanayi sitelerinin kurulması ve geliştirilmesi, istisna uygulaması ile Zeytinlik Mahallesi’nin ve sahil yolu satış yerlerinin (hediyelik ürünler) yapılandırılmasını dile getirdi.
 
Köylerdeki mantar üretiminin teşvik edilmesi için ruhsatsız yapılardaki imar mevzuatında kolaylık sağlanması, turizm potansiyeli olmayan atıl kamu binalarının mantar üretim tesisi olarak değerlendirilmesi ve Şebinkarahisar’da planlı seracılık bölgesinin oluşturulması ve sahildeki eğimli arazilerde teraslama yönetimi tıbbi-aromatik, süs bitkileri üretiminin yapılması ile seracılığın gelişebileceğini sözlerine ekledi.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Giresun’da örnek köy olarak belirlediği Ozanlı Köyü için de değerlendirmelerde bulunan Kurşun; Şebinkarahisar Ozanlı Köyü’nde 30 başlık besi çiftliğinin planlandığını ve ilerleyen süreçte de bu bölgenin planlı seracılık bölgesi, kafes balıkçılığı ve göl kenarında balıkçılık tesisi için değerlendirilebileceğini ifade etti. Bahsi geçen konularda tedbir alınması halinde projelerin her çağrı döneminde artacağını söyledi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN