Çocuklarda Kalp Sağlığı Konferansı

Giresun Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından organize edilen, ' 30. Kalp Haftası Çocuklarda Kalp Sağlığı ve Ailelerin Bilinçlendirmesi' konulu konferans yapıldı.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından organize edilen, “ 30. Kalp Haftası Çocuklarda Kalp Sağlığı ve Ailelerin Bilinçlendirmesi” konulu konferans yapıldı.

Belediye Şehir Tiyatrosu Vahit Sütlaş Sahnesi’nde yapılan konferansa, Türk Kalp Vakfı Başkanı Kenan Güven, Başkan Yardımcısı Hayriye Midillioğlu, Prof. Dr. Türkan Ertuğrul, Belediye Başkan Vekili Hayati Tökez, Plan ve Proje Müdürü Selim Özgürel ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkan Vekili Hayati Tökez, insan sağlığının önemine vurgu yaparak, kalp sağlığının yaşamsam önem taşıdığını, bu konuya dikkat çekmek için Giresun’a gelen konuklara teşekkür ettiğini söyledi.

Türk Kalp Vakfı Genel Başkanı Kenan Güven yaptığı konuşmada, “ Vakfımız 1975 yılında kurulmuştur. Kuruluşundan bu yana sadece halkımızdan sağladığı yardım ve bağışlarla ayakta duran bir kurumdur. Halkımızı bilinçlendirmek, çalışmalarımızı sağlık, sosyal, kültürel aktivitelerle geniş kitlelere duyuruyoruz. Bu seneki sloganımız’’ sağlık için spor, spor için kalp’’ Yazılı medya ile ve okullarda eğitimler vererek Marmara üniversitesi ile müşterek çalışıyoruz” dedi.

Prof. Dr. Türkan ERTUĞRUL (Pediyatrik Kardiyolog) son zamanlarda çocuklarda kalp rahatsızlıklarının önemli oranda artış gösterdiğine dikkat çekerek şu bilgileri verdi; “ Çocuklarda kalp hastalığı çok fazla çeşitlidir. Bir kısmı doğumsal, bir kısmı da evrimseldir. Doğum öncesi ve sonrası çocukların mutlaka kalp sağlığının kontrol edilmesi gerekir. Doğum sonrası ve gelişim döneminde kalp ve damar sağlığı için düzenli beslenme, spor yapılmalıdır. Kalp sağlığı yaşama giden en önemli etkendir. Kalbimizi çocukluktan itibaren koruyalım ve yaşama tutunalım.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN