Orman Bölgenin İş Makinası Parkı Daha Da Güçlendi

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Orman Genel Müdürlüğünce satın alınarak; Orman yollarının yapım, tamir-bakım faaliyetleri, Üretim faaliyetleri ile orman yangınlarına müdahalede kullanılmak üzere Bölge Müdürlüğüne tahsis edilen 2 adet ekskavatör 1 adet greyder, 1 adet treyler, 3 adet hava hattı, 3 adet traktör ve 1 adet mini ekskavatör teslim alındı.
 
Yeni makinaların teslimi dolayısıyla 7 Şubat Perşembe günü Orman Bölge Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Yeni iş makinalarının hizmete alınması töreninde konuşma yapan   Vali  Harun Sarıfakıoğulları, “Yerli sanayimizin orman köylümüze ve orman emvalinin üretiminin gelişmesine hizmet edecek olması çok önemli. Bunu on altı yıl geriye gittiğimizde hangi noktadan hangi noktaya geldiğimizi görerek anlamak mümkün. Hem yerli mali olması hem de ciddi makine parkına sahip olması kurumumuz için önemli. Başta Sayın Bakanımıza, Orman Genel Müdürüne ve burada büyük hizmetleri, gayreti ve alın teri bulunan Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya’ya teşekkür ederim. Daha çok üretmek, daha çok çalışmak ve daha çok ihracat yapmak zorundayız. Çok çalışarak memleketimizi daha ileri noktalara getireceğiz. İş makinalarının kazasız belasız memleketimize hizmet etmesini yüce Allah’tan diliyorum“ şeklinde konuştu.
 
Törene katılan Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya da “Sayın Valimize bizlere her daim destek oldukları için  çok teşekkür ediyorum. Bulunduğumuz coğrafyanın getirmiş olduğu birçok sorunla karşı karşıyayız. Buna rağmen ülke olarak yatırımdan vazgeçmiyoruz. Ekonomik gelişmekten ve istihdamdan vazgeçmiyoruz. Onun bir örneğini de bugün Giresun’da yaşıyoruz. Bu yıl Orman Genel Müdürlüğü olarak 34 Ekskavatör, 28 Treyler ve 15 greyder aldık ve Bölge Müdürlüklerine dağıttık. Aldığımız makinaların % 90’ı yerli sanayi. Yerli sanayimiz üretiyor bizde onu alıp kullanarak ülkemize katma değer üretiyor, istihdam yaratıyoruz. Üretmek ve çok çalışmak zorundayız. Hepimizin emeğini ortaya koyması gerekmektedir. Konumunuz ne olursa olsun ülkemize hizmet etmek zorundayız. Giresun Orman Bölge Müdürlüğü zaten çok çalışkan bir bölge müdürlüğü ve 2019 yılında daha çok çalışma bekliyoruz. Yerli sanayimizi ORKÖY Kredileri ile destekleyeceğiz. Biz köylümüz, orman işçimiz ve personelimiz çalıştıkça onlara destek olmaya devam edeceğiz. Bu makinalarımızın ülkemize, Giresun’umuza hayırlı olmasını diliyorum”  dedi.
 
Giresun Orman Bölge Müdürü V. Halil Oflu da “Araç parkımıza katılan yeni iş makinaları ile daha da güçlendik. Bize bu makinaların tahsisinde katkıları olan başta Tarım ve Orman Bakanımıza, Orman Genel Müdürümüze ve Genel Müdür Yardımcımız Mustafa Özkaya’ya çok teşekkür ediyorum. Bu bizim sorumluluğumuzu bir kat daha artırmıştır. 2019 yılı programlarımızı daha da artırarak gerçekleştireceğiz“ diye konuştu.
 
Tören sonrası Ormancılık faaliyetlerinde kullanılmak üzere iş makinalarının anahtarları iş makinası operatörlerine verildi.  Dualar edilip kazasız ve verimli çalışmalar temenni edildi.​
 
 
VALİ SARIFAKIOĞULLARI, ORMAN GENEL MÜDÜR YARDIMCISI ÖZKAYA’YI KABUL ETTİ
 
  Vali Harun Sarıfakıoğulları Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis edilen yeni araçların teslim töreni öncesi Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya’yı makamda kabul etti.
 
Ziyarette,  Orman Genel Müdürlüğü’nün Giresun ilindeki yatırım ve programları görüşüldü.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN