Giresun'a ''Kültür Han Projesi''

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Kültür ve Turizm Bakanlığı Danışmanı Serhat Akcan’dan  ilimize yapılması düşünülen “Kültür Han Projesi” ile ilgili bilgi aldı.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı Danışmanı Serhat Akcan, 4 Ekim Çarşamba günü Vali  Harun Sarıfakıoğulları’nı makamında ziyaret etti.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı Danışmanı Akcan, Giresun’a yapılması düşünülen “Kültür Han Projesi” ile ilgili Sayın Valimize geniş kapsamlı brifing verdi. 
 
Yapılması düşünülen ‘Kültür Han Projesi’nin insan sesinin su ve kuş seslerine, kahve kokularının kitap kokusuna karıştığı yaşayan bir kültür mekânı olduğunu ifade eden Akcan, ekonomik katılımın sağlandığı, yaşayan kültürel alanları ile yerli ve milli bir kültür dostu proje olduğunu belirtti.
 
Merkez Hacısiyam Mahallesi Atatürk Anadolu Lisesi pansiyon binasının bulunduğu 1020 ada 411 parselin 3.885,46 m2 lik alana yapılması düşünülen ‘Kültür Han Projesi’nin hayata geçmesi halinde; genel toplam 8113 m2 lik alanda; zemin katında müze, toplantı salonu, tiyatro, sinema, sergi salonu, avlu, birinci katında süreli yayın okuma salonu, bireysel ve drup çalışma odaları, müze salon, engelli ve çocuk kütüphanesi ile 70 bin kitap kapasiteli kütüphane, kafeterya, lokanta, kitapevi, geleneksel sanat ürünleri satış mağazaları, ticari mekânlar, bodrum katında mescid, toplantı salonu, spor salonu, yapı donanımı ile teknik ve servis mekânları bulunacak.
 
Ziyarette, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci’de hazır bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN