Emniyetten Öğrencilere Gezi Programı

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Toplum Destekli Polislik; Polis ile halk arasında ilişkiyi güçlendiren, yaptığı çalışmalarla sosyal alandaki yaşam kalitesini arttıran bir polislik anlayışıdır. Güvenlik hizmetlerinin, halkın katılım ve desteğini sağlamak suretiyle etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesini, vatandaş-polis ilişkilerinin geliştirilmesini, suçla mücadelenin güçlendirilmesini amaçlamaktadır.
Bu kapsamda Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Minik Ellere Bir Dokunuş” isimli proje çerçevesinde; 16/10/2018 Salı günü Ülper Şehit Ümit Kılıç Yatılı Bölge Okulu öğrencilerine yönelik olarak (79) öğrenci, (4) öğretmen, (1) sağlık görevlisi, (3) Emniyet personeli olmak üzere toplam (87) kişinin katıldığı Samsun ilimizin tarihi, kültürel mekanlarını kapsayan il dışı gezi programı düzenlenmiştir.
“Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP)” kapsamında düzenlenen ve profesyonel rehberler eşliğinde sırasıyla; Canik oyuncak müzesi, Bandırma Vapuru, Amisos Tepesi, Hayvanat Bahçesi, Amazon Adası ve Köyü ve Atatürk Anıtı gezilerek Samsun ilimizin tarihi ve kültürel mekanları hakkında öğrencilerimize tanıtım yapılmış, geniş bilgiler verilmiştir.
Canik Oyuncak Müzesi; Canik Belediyesi tarafından yaptırılan ve geleneksel, fabrikasyon, yabancı, antik ve yerli kategorilerinde yüzlerce oyuncağın yer aldığı Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise sayılı oyuncak müzelerinden biridir. Oyuncak müzesi gezisi ile çocukların hayal dünyasını genişlettiği ve oyuncakların tarih serüvenini öğrenme imkanı sağlanmıştır. 
Bandırma Vapuru; Samsun deyince aklımıza Ulusal Kurtuluş Savaşımız ve bu savaşın temellerinin atıldığı Bandırma Vapuru gelir. 1925 yılında parçalanan geminin orijinal boyutlarıyla tıpa tıp aynısı yaptırılmış ve müze olarak sergilenmesine karar verilmiştir.
Hayvanat Bahçesi; 22 dönüm arazi üzerine kurulu Hayvanat Bahçesi, aynı zamanda Karadeniz Bölgesi’nin en büyük hayvanat bahçesidir. Hayvanat bahçesinde maymun, geyik, keçi, tilki, kaz, ördek, puma, deve ve deve kuşu gibi çok sayıda hayvan türü bulunmaktadır.
Amazon Adası ve Köyü; Amazon kadınlarının MÖ 2000’li yıllarda Samsun’un Terme bölgesinde yaşadığı düşünülmektedir. Bu nedenle Samsun’un bu tarihi ögesini korumak ve hatırlatmak için Amazon kadınlarını konu alan bir ada ve köy yaptırılmıştır. Amazon Adası’na girdiğinizde sizi iki büyük aslan heykeli ve 12.5 metre yüksekliğinde devasa bir Amazon heykeli karşılamaktadır. 
Atatürk Anıtı; Atatürk Kurtuluş Savaşını başlatmak üzere 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkmıştır. Samsun halkı, Atatürk’ü ve bu önemli olayı ölümsüzleştirmek amacıyla Atatürk’ün Samsun’a çıktığı noktada bir anıt heykel yaptırmaya karar vermiştir. Heykel 1928 yılında Avusturyalı Heykeltıraş Heinz Kreppel tarafından yaptırılmıştır.

Günübirlik yapılan Samsun gezisi sonucu öğrencilerin memnun oldukları, birçok öğrencinin ilk kez bu yerleri gördüğü, bazılarının şehir dışına ilk kez çıktıkları, polis ile aralarındaki bağın kuvvetlendiği, bakış açılarının değiştiği, kendilerine sunulan bu imkânlarla tarihi değerlerimizi daha anlamlı ve değerli şekilde öğrendikleri görülmüş ve bu yönü ile “Minik Ellere Bir Dokunuş” isimli projemizin amacına ulaştığı değerlendirilmektedir.


GİRESUN İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN