Dereli İlçesinde Muhtarlarla Toplantı

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

İlçe ziyaretlerinde bulunarak muhtarlarla bir araya gelmeye devam eden Vali Sarıfakıoğulları, 03 Ekim Çarşamba günü saat 14.00 de Dereli Belediyesi Konferans Salonunda Dereli İlçesi ile Yavuzkemal Beldesi’ne bağlı 34 köy ve 12 mahalle muhtarıyla bir toplantı düzenledi.
 
VALİ SARIFAKIOĞULLARI : “SORUNLARI YERİNDE DİNLEMEK İÇİN BİRARAYA GELDİK”
 
Toplantıda konuşan Vali Sarıfakıoğulları, muhtarların taleplerini yerinde alıp, sorunları yerinde dinlemek için bir araya geldiklerini belirterek, “Bizler kamu kurum ve kuruluşlarının kurum müdürleriyle beraber ilçelerimizi ziyaret ediyoruz. Özellikle köy ve mahalle muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla bir araya geliyoruz. Bunun sebebi, sorunları mahallinde dinlemek, görmek ve hal-yoluna koymak. Bu sebeple bir aradayız. Tabi aynı zamanda birlik ve beraberliğimize de hep vurgu yapıyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi arttırsın, güçlendirsin.
 
Biz sorunlarımızı birbirimizle paylaşacağız. Bu sorunları çözecek ekip de çalışma arkadaşlarımda burada. Bu sebeple bu toplantıların, idareyle vatandaş arasında, idare ile mahalli idarelerimiz arasında, idareyle köy ve mahalle muhtarlarımız arasında çok önemli bir köprü olduğu kanaatindeyim. Bu hem ilişkilerimizin gelişmesine katkı sunuyor, hem yerinde görülüp değerlendirilip programlanması ve çözüme kavuşturulması noktasında da hamle gücümüzü arttırıyor. Bu vesileyle sizlerle bir aradayız.
 
Burada belirteceğiniz konuları, arkadaşlarımız not edecekler. Kurum Müdürü arkadaşlarımıza da burada söz vereceğiz. Onlarda konu ile ilgili yapılan ve yapılacak çalışmaları sizlere açıklayacaklar. Kayıtlara geçireceğiz ve daha sonra da yapılan işlemler konusunda bilgilendirme yapmak üzere sizlere döneceğiz.
 
VALİ SARIFAKIOĞULLARI : “GARİP GUREBAMIZ, YAŞLIMIZ, YETİMİMİZ, ÖKSÜZÜMÜZ, KİMSESİZİMİZDEN HER ZAMAN HABERDAR OLALIM”
 
Biz merhametimizle, hoşgörümüzle, yardımseverliğimizle çok daha güçlü olacağız.  Bunları lütfen yılın her günü ön plana çıkaracak davranışlar sergileyelim. Yani garip gurebamız, yaşlımız, yetimimiz, öksüzümüz, kimsesizimizden her zaman haberdar olalım. Onların hatırlarını soralım. Gücümüzün yetmediği vakit devletimizin imkânlarını seferber edelim. Durumdan bize haberdar edin ki devletimizin sıcak elini uzatabilelim.
 
VALİ SARIFAKIOĞULLARI : “ÇEVREMİZİ TEMİZ TUTALIM”
 
Bulunduğumuz şehir, Dereli aslında turizm şehri bölgesi. Bu konuda kolluk birimlerimiz özellikle yaz döneminde olağanüstü gayret gösterdiler. Yine İl Özel İdaremiz gayret gösterdi. Gerek yaylalarımızın temizliği, gerek, trafikle ilgili tedbirlerin alınması, merkezden zaman zaman takviye almak suretiyle de çalışmalar gerçekleştirdi.
 
Burada özellikle çevre temizliğine değinmek isterim. Biz doğamızı, tabiatımızı daha fazla korumalıyız. Bu kültürü genele oturtmalıyız. Çocuklarımızdan başlayarak çevremizin temiz tutulmasını aşılamak için İl Milli Eğitim ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü çalışanlarımıza daha fazla eğilecek. Çünkü bu tabiat hepimizin, bu cennet parçası hepimizin. Eğer bozulduğu takdirde, yararlanamayacak seviyede kirlendiği takdirde bundan hepimiz zarar göreceğiz.
 
VALİ SARIFAKIOĞULLARI : “YAYLA EVLERİNDE YAŞAM MALZEMESİ KESİNLİKLE BIRAKILMAMALI”
 
Yine bir diğer konu güvenlikle ilgili olarak yayla evlerinde yaşam malzemesi kesinlikle bırakılmamalı. Güvenlik güçlerimiz bu konuyla ilgili çok geniş bir çalışma başlattılar. Onlara buradan teşekkür ediyorum. Bu konu hepimiz için hassas, önemli” diye konuştu.
 
Konuşmanın ardından toplantıya katılan muhtarlar, altyapı, yol, içme suyu, elektrik, asayiş, sağlık, eğitim, hayvancılık başta olmak üzere çeşitli sorun ve taleplerini Vali Sarıfakıoğulları’na ilettiler.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN