Ahilik Haftası Etkinlikleri

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

 Vali Harun Sarıfakıoğulları, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Meslek Kuruluşları temsilcilerini makamda kabul etti.
 
Ahilik Haftası dolayısıyla Giresun Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara ve beraberindeki meslek odaları başkanlarını 17 Eylül Pazartesi günü saat 11.45 de makamında kabul eden Vali Sarıfakıoğulları, tarih boyunca birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini göstermiş olan milletimizin harcını oluşturan kurumlardan birinin de kardeşlik anlamına gelen “Ahilik Teşkilatı” olduğunu söyleyerek, ziyarete gelen esnaf ve sanatkarlar odası temsilcilerinin Ahilik Haftasını kutladı.
 
18–23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan “Ahilik Haftası” etkinlikleri bu sabah saat 09.30 da Mehter Takımının gösterileri ile başladı. Giresun Atatürk Meydanında devam eden program; Çelenk Sunma, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından “Şed Kuşanma” töreni, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, yılın ahisi, yılın kalfası ve yılın çırağına plaket takdimi ve ödül töreni ile son buldu.
 
Programın ikinci bölümünde; Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Meslek Kuruluşları temsilcileri, Vali Sarıfakıoğulları ve ardından da esnaf ziyaretlerinde bulundu.
 
İlimizde Ahilik Haftası etkinlikleri; 18 Eylül Salı günü Yavuz Kemal Beldesinde Şeyh Mustafa’yı anma programı ile devam ederken, 19 Eylül Çarşamba günü Bulancak ve Piraziz ilçelerinde ki Ahi Şeyhlerinin türbelerini ziyaret programı ve 22 Eylül Cumartesi günü de Hacı Abdullah Halifeyi anma etkinlikleri ile son bulacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN