Afet Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

PAYLAŞ

Giresun ilinde 22 Ağustos tarihinde meydana gelen sel afetinin ardından yapılan hizmetlerle ilgili kamu kurum temsilcilerinin katılımıyla Valilikte afet değerlendirme toplantısı yapıldı. Vali Yardımcısı ve Afet koordinatörü Dr. Hasan Tanrıseven, kamu kurumlarının koordineli olarak hizmetleri en iyi şekilde yürütme gayreti içinde olduğunu söyledi.

Giresun ili aşırı yağışlara bağlı olarak oluşan afet hasarlarının giderilmesi çalışmalarında gelinen son durumun incelenmesi amacıyla Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığında, Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıda bugüne kadar yapılan hizmetler ile önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

Vali Yardımcısı ve Afet Koordinatörü Dr. Hasan Tanrıseven, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Bakanlarımızın sel afetinin akabinde yaptığı ziyaretlerin ardından durum tespitlerinin yapılarak hızlı bir şekilde hizmetlerin vatandaşlara sunulduğunu belirtti. Tanrıseven, ulaşım, altyapı ve temel kamu hizmetlerini yanı sıra tehlike arz eden binaların yıkım ve vatandaşların yeni konutlarına kavuşturulması çalışmalarının de koordineli olarak sürdüğünü ifade etti.

Tanrıseven “Sayın Valimiz Enver Ünlü de sık sık afete maruz kalan yerleşim birimlerinde incelemelerde bulunuyor. Çalışmalarda ciddi bir yol alındı. Önümüzdeki dönemde de yoğun bir biçimde hizmetlere devam edeceğiz” dedi.

Toplantıya katılan AFAD Başkan Yardımcısı İsmail Palakoğlu, iş ve işlemlerin daha çabuk yapılması için AFAD olarak her zaman gereken hizmetleri hızlı bir şekilde yaptıklarını ve bundan sonrada yapmaya devam edeceklerini belirtti. Yapılan çalışmaları yerinde incelediklerini belirten Palakoğlu, “Vatandaşlarımızın sorunlarının bir an önce çözümlenmesi çabası içindeyiz” dedi.

Toplantıda Vali Yardımcısı Vekili ve Özel İdare Genel Sekreteri Selçuk Aslan, kırsal kesimde yapılan yol ve içme suyu hizmetleri ile ilgili bilgi verdi. Afet ve Acil Durum İl Müdürü Murat Cavunt, afetzede vatandaşların hak sahipliği çalışmaları ve yer seçimi çalışmaları hakkında bilgi verirken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cengiz Varol afete uğrayan, kullanılması riskli konutlar ile acil yıkılması gereken konutlar için yapılan planlamaları anlattı.

Giresun Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığında yapılan Afet Değerlendirme toplantısına; AFAD Başkan Yardımcısı İsmail Palakoğlu, AFAD Ulusal Yardımlar Grup Başkanı Hüseyin Gündüz, Vali Yardımcısı Vekili ve Özel İdare Genel Sekreteri Selçuk Aslan, AFAD İl Müdürü Murat Cavunt, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cengiz Varol ve diğer yetkililer katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN