Vali Uyardı : Bunun Vebalinden Kurtulamazsınız

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

 Vali  Harun Sarıfakıoğulları, 4 Ocak Cuma günü saat 10:00’da Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk kaymakamları, belediye başkanları, kurum amirleri, köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.
 
Şebinkarahisar İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıda bir konuşma yapan Vali Sarıfakıoğulları, “Bu toplantı vesilesiyle hem bir araya gelelim, sıkıntılarımızı ilk ağızdan dinleyerek, imkânlar ölçüsünde çözüm yollarını bulalım hem de aramızda bulunan Yeşilay cemiyetinin bağımlılık ve uyuşturucuyla mücadele konusunda yaptığı çalışmaları sizlere anlatalım. Neler yapabileceğimizi ortaya koyalım istedik” dedi.
 
VALİ SARIFAKIOĞULLARI “UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE KAPSAMINDA ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
 
Uyuşturucu ve bağımlılığın çağımızın en önemli sorunlarından biri olduğuna dikkat çeken Vali Sarıfakıoğulları, “Ülkemizde uyuşturucuyla haşir neşir kişi sayısı her ne kadar az gözükse de ne yazık ki çok hızlı yayılıyor ve her geçen gün kullanıcı sayısı artıyor. Uyuşturucu kullanma yaşı da 11-12’lere kadar düşüyor. Bu nedenle idare olarak, sivil toplumlum kuruluşu, belediyeler, muhtarlar olarak hepimiz bu işin içindeyiz hepimiz topyekûn uyuşturucuyla mücadele kapsamında üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” diyerek okullar açılmadan önce, orta dereceli okullarda risk analizi yapıldığını ve öncelikli okullarda polis ve özel güvenlik personeli görevlendirildiğini söyledi.
 
VALİ SARIFAKIOĞULLARI “BUNUN VEBALİNDEN KURTULAMAZSINIZ”
 
Görevli güvenlik personelinin okul içerisinde olduğu gibi okul çevrelerindeki büfe, kafe, kıraathane veya internet kafe gibi umuma açık yerleri de kontrol ettiğini vurgulayan Vali Sarıfakıoğulları,  “Bunu çocuklarımız, geleceğimiz elimizden, avcumuzdan gitmesin diye yapıyoruz. Eğer uyuşturucu kullanan, satan dağıtan, aracılık yapan, kişileri duyuyor ve biliyor ve bunları bildirmiyorsak bunun vebalinden kurtulamazsınız. Özellikle siz muhtar arkadaşlarım, kulaklarınız, algılarınız açık olacak. Nerde konusu suç teşkil eden bir olumsuzluk görüyorsanız ilgili makamlara bildireceksiniz. Bu konuda vatandaşımızı da uyaracağız. Bildirmekten çekinmesinler, biz gerekeni yapacağız. İsim verilsin ya da verilmesin 155, 156 telefonlarımızdan ihbarın konusu neyse, özellikle uyuşturucu konusunda hiç vakit kaybetmeksizin bildireceksiniz. Bizde gerekeni yapacağız. Sizlerden bu konuda destek bekliyoruz” uyarısında bulundu.
 
VALİ SARIFAKIOĞULLARI “UYUŞTURUCU SORUNU HEPİMİZİN SORUNU”
 
Uyuşturucu sorunun herkesin sorunu olduğuna dikkat çeken Vali Sarıfakıoğulları “Çünkü bu hepimizin sorunu, terör örgütleri uyuşturucudan besleniyor. Terör örgütleri çocuklarımızı zehirlemek için uyuşturucu kullanıyor ve özendiriyorlar. Kullanırken birde bundan elde ettikleri parayla silah bomba alarak ikinci bir defa kullanıyorlar. Uyuşturucuyu aracı yapıyorlar. Bu yüzden uyanık olacağız. Bunlara fırsat vermeyeceğiz, milletimizin, ülkemizin bekası için, geleceğimiz çocuklarımız için bunlarla mücadele edeceğiz” dedi.
 
VALİ SARIFAKIOĞULLARI “KÖYDES PROJELERİNE DESTEĞİNİZİN DEVAM EDECEĞİNE GÖNÜLDEN İNANIYORUM”
 
Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerine her geldiğinde çok büyük değişiklikler gördüğünü ifade eden Vali Sarıfakıoğulları” Bundan çok memnun ve mutlu oluyorum. Bu sebeple ilçelerimize emek veren çalışma arkadaşlarımızı, belediye başkanlarımızı ayrı ayrı kutluyorum” diyerek KÖYDES projeleri kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili olarak da “Kaymakam arkadaşlarımızın gayretli çalışmaları vesilesiyle, İl Özel İdaresi, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri personelleriyle güzel çalışmalar yaptık. Hepsine teşekkür etmek istiyorum. Bütçe imkânlarımız doğrultusunda Köylere Hizmet Götürme Birliklerine gelen ödenekleri en verimli biçimde kullanmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın katkı sunması konusunda KÖYDES projesi gerçekten bir çığır açtı. Özellikle yol yapımında, su izale hatlarının açılmasında, döşenmesinde hatta kapatılmasında vatandaşlarımızın çok büyük desteklerini görüyoruz. Bizlere destek verdiğiniz ölçüde çok daha kısa sürede büyük hizmetler yapabiliriz. O nedenle bu desteğinizin devam edeceğine gönülden inanıyorum” dedi.
 
Toplantıya katılan ilçe kaymakamları ve belediye başkanların tarafından yapılan çalışmalarla ilgili sunum yapılırken, muhtarlar da söz alarak, köy ve mahalleleriyle ilgili sorunlarını, sıkıntılarını, talep ve şikayetlerini dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN