Vali Ünlü, Doğankent'te İncelemelerde Bulundu

Giresun Valisi Sayın Enver Ünlü,  Doğankent ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından afet ve kentsel dönüşüm kapsamında yapımı devam eden konutlarında incelemelerde bulundu.

PAYLAŞ

Giresun Valisi Sayın Enver Ünlü,  Doğankent ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından afet ve kentsel dönüşüm kapsamında yapımı devam eden konutlarında incelemelerde bulundu.

Doğankent Merkez Mahallede TOKİ tarafından yapılmakta olan 156 konut ve 70 işyeri inşaat sahasında incelemelerde bulunan Vali Ünlü, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İnşaat sahasındaki incelemelerin ardından Doğankent Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Ünlü, Kaymakam Tuncay Karataş ve Belediye Başkanı Rüşan Özden’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Ünlü’nün incelemelerinde; Doğankent Kaymakamı Tuncay Karataş, Belediye Başkanı Rüşan Özden, İl Afet ve Acil Durum Murat Cavunt, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cengfiz Varol, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Dede, MHP İlçe Başkanı Zeki Akbulut, Doğankent İl Genel Meclisi Üyesi Muttalip Patan ile diğer yetkililer ve yüklenici firma sorumluları hazır bulundu.

Doğankent ilesinde 22 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen sel felaketi sonrasında, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 7269 sayılı kanun kapsamında; Yeşiltepe mahallesinde 2, Oyraca köyünde 1 hak sahibi aileye mülkiyetleri kendilerine ait taşınmazlara ve Yeniköy köyünde 5 hak sahibi için mülkiyeti hazineye ait taşınmaza TOKİ tarafından köy konutu (altı ahır-üstü konut) yapımı devam etmektedir. Doğankent ilçesinin muhtelif köy ve mahallerindeki 15 hak sahibi ilçe merkezine TOKİ tarafından yapımı devam eden toplu konutlara yerleşeceklerdir.

Yine, Doğankent İlçesinde Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde; 19 konut (38 bağımsız birim), 10 ticaret (22 bağımsız birim) olmak üzere toplam 41 kişi hak sahibi olmuştur. 12 kişi ise kentsel dönüşüm alanı içerisinde kalan işyeri ve konutlarının kamulaştırma bedellerini almıştır.

Doğankent Güdül Köyünde AFAD Kanunu kapsamında hak sahibi olan 8 afetzede Kentsel Dönüşüme teklif edilmiş olup enkaz bedellerinin ödenmesi talep edilmiştir. Söz konusu köyde ifraz işlemleri yapılmış olup değerleme çalışmaları devam etmektedir. Bir hafta içerisinde kamulaştırma işlemleri bitecektir.

Doğankent ilçesi Süttaşı Mahallesi ile ilgili DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından önlem projesi yapılmış olup projenin uygulanabilmesi durumunda konutların yıkılıp yıkılamayacağı netleştirilecektir. Süttaşı Mahallesi hariç ağır hasarlı olarak tespit edilen ve nakil verilen yapıların yıkımı tamamlanmıştır.

Afetzedeler ve kentsel dönüşüm alanı içerisinde işyeri ve konutu bulunan hak sahipleri için İlçe Merkezine TOKİ tarafından 156 konut ve 70 dükkan ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapılmaktadır. Şu ana kadar inşaatın ilerleme oranı %55,37 olup 7 Ağustos 2021 tarihine kadar işin teslim edilmesi planlanmaktadır.

 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN