TMO, Alım Kriter ve Şartlarını Bugünden Belirlemeli

Karan yaptığı açıklamada, TMO'nun fındık taban fiyatı açıklandıktan sonra yarın alım yapacak şekilde hazır olması gerektiğini kaydetti.

PAYLAŞ

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, yeni hasat sezonu öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması dört gözle beklenen fındık taban fiyatı öncesi, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin alım koşul ve şartlarını güncelleyerek belirlemesi gerektiğini bildirdi.

Karan yaptığı açıklamada, TMO’nun fındık taban fiyatı açıklandıktan sonra yarın alım yapacak şekilde hazır olması gerektiğini kaydetti.

Fındıkta TMO’nun regülasyon görevi görerek, artık vazgeçilmez bir aktör hale geldiğine dikkat çeken Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan, geçen sezon çok iş düşmeyen TMO’ya bu sezon büyük iş düşmesini beklediklerini ifade etti. Karan, bu yıl bereketli ve kazançlı bir sezon beklediklerini belirterek, “TMO 2021 yılı fındık alım kampanyasıyla ilgili hazırlıklarını bugünden yaparak, alım kriter ve şartlarını üretici lehine güncelleyerek belirlemelidir. Ayrıca bu yıl geçen yıla oranla yüksek rekolte miktarı göz önünde bulundurularak, alım merkezlerinin sayıları da artırılmalıdır. TMO’nun bugünden alacağı karar ve kriterler fındık üreticisinin lehine olacaktır” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN