Vali Sarıfakıoğulları, e-Sınav Salonu Açılışını Yaptı

Vali Harun Sarıfakıoğulları, 06 Nisan Cuma günü saat 09:30'da 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesinde e-Sınav Salonu açılışını yaptı.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Vali Harun Sarıfakıoğulları, 06 Nisan Cuma günü saat 09:30’da 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesinde e-Sınav Salonu açılışını yaptı.
 
Basılı evrak kullanılmaksızın sınav uygulanma ve değerlendirilmesine yönelik her türlü işlemin elektronik ortamda bilgisayar aracılığıyla yapılan sınav olan e-sınav uygulaması ilk olarak 2015 yılında Ankara ve Eskişehir’de başlamış, 2017 yılında 18 ilde daha faaliyete geçmiş olup, 2018 yılı itibariyle ilimizde de hizmete girdi.
 
İlimizde ilk ve tek e-sınav olma özelliği taşıyan salonunun açılışını gerçekleştiren Vali Sarıfakıoğulları salonu gezerek yetkililerden bilgi aldı. Teknolojinin hayatımızı kolaylaştırdığı en iyi örneklerden biri olan online sınav merkezinin ilimize hayırlı olmasını diledi. Vali Sarıfakıoğulları açılışın ardından okul bünyesinde bulunan Z-Kütüphanede de incelemelerde bulundu. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Sarıfakıoğulları, bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.
 
15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi bünyesinde açılan 20 kişilik e-sınav salonu 09 Nisan Pazartesi gününden itibaren hafta içi saat 17:00’den sonra 3 oturum, hafta sonu ise 5 oturum şeklinde hizmet verecek. Uygulama şimdilik sürücü kursu yazılı sınavlarını online olarak gerçekleştirirken, ilerleyen zamanda Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı diğer sınavlara da (açıköğretim, vb. gibi) yönelik olacak.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN