Tirebolu'ya Ziyaret ve Çeşitli İncelemeler

 Vali  Mehmet Fatih Serdengeçti, Harşit Zaferi'nin 106. yıl dönümü kapsamında düzenlenen fidan dikimi etkinliğinin ardından Tirebolu ilçesini ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu.

PAYLAŞ

Vali Serdengeçti, 12 Şubat Salı günü ilk olarak Tirebolu Ahmet Rasim Baş Özel Eğitim Uygulama Okulu 2. ve 3. Kademe Müdürlüğünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Okul yönetimi ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Serdengeçti, yapılan ek bina çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Mevcut binanın ihtiyaçları karşılayamaması nedeniyle başlatılan ek bina inşaatının yüzde 70 oranında tamamlandığı, Giresun Valiliği ve Başoğlu İnşaat firması arasında imzalanan protokol ile gerçekleştirilen bu önemli projenin 01.09.2022 tarihindeki temel atma töreninden bu yana devam ettiği belirtildi. Ek bina inşaatının Giresun İl Özel İdaresi tarafından yapılan ihale sonucunda tamamlanmasının beklendiği ifade edildi.

İncelemeler sırasında özel öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Serdengeçti, onlarla bir süre sohbet etti.

Ardından Tirebolu Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan İlk/Ortaokulu inşaatını inceleyen Vali Serdengeçti, mevcut binanın yetersizliği nedeniyle yapılan ek bina çalışmalarının deprem performansının yetersiz olduğu tespiti üzerine boşaltıldığını öğrendi.

Okul binası güçlendirmesi için 2023 yılında gerçekleştirilen ihale işlemleri ve 30.01.2024 tarihinde imzalanan sözleşme ile inşaatın 300 gün içinde tamamlanmasının planlandığı bilgisi paylaşıldı.

Vali Serdengeçti, inşaatın tamamlanmasıyla birlikte öğrencilerin daha güvenli bir eğitim ortamına kavuşacaklarını ifade etti.

Tirebolu'da yapılan okul ziyaretleri sırasında Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, Tirebolu Kaymakamı Dr. Muhammed Lütfi Kotan ve Tirebolu İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz ile diğer yetkililer de hazır bulundu.

Vali Serdengeçti, okul incelemelerinin ardından Tirebolu Kaymakamlığını ziyaret etti.

Tirebolu Kaymakamı Dr. Muhammed Lütfi Kotan ve ilçe protokolü ile bir araya gelen Vali Serdengeçti, ilçenin genel durumu, eğitim, sağlık ve altyapı projeleri hakkında bilgi aldı.

Kaymakam Kotan’la yapılan görüşmenin ardından Vali Serdengeçti, esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Tirebolulu hemşehrilerimiz tarafından sıcak bir şekilde karşılanan Vali Serdengeçti, vatandaşlarımızın güncel konulardaki düşüncelerini dinleyerek, yerel ihtiyaçları ve beklentileriyle ilgili bilgi edindi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN