Ramazan Etkinlikleri Kültür ve Fuar Merkezinin Fuar Alanında yapılacak

Giresun Belediyesi, 23 Mart Perşembe günü başlayacak olan 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayında birbirinden güzel, keyifli ve neşeli etkinliklerle 7'den 70'e herkese Ramazan coşkusunu yaşatacak.

PAYLAŞ

Belediye, bu kapsamda vatandaşların manevi iklim içerisinde Ramazan ayını idrak edebilmesi adına birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak ‘Giresun Belediyesi Ramazan Sokağı’nı bu yıl da hayata geçiriyor.

Geçtiğimiz Ramazan ayında Ramazan Sokağı’nın ilkini Atapark’ta vatandaşların ilgisine sunan Giresun Belediyesi, bu yıl Ramazan Sokağı’nı Kültür ve Fuar Merkezinin fuar alanında açıyor.

Ramazan ayı boyunca 18.00-24.00 saatleri arasında açık olacak Ramazan Sokağı’na yerleştirilen 28 stantta Giresun’da bulunan işletmeler, yöresel lezzetleri ve çeşitli el emeği hediyelik eşyaları satışa sunacak. Ayrıca fuar alanın içerisinde kurulacak sahne alanında Ramazan ayı boyunca çeşitli etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Ramazan Sokağı programında; Söyleşiler, Meddah Gösterimi, Hacivat Karagöz Oyunu, Sema Gösterisi, Stand-Up, Ney Dinletisi, Tasavvuf Musikisi ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti yer alacak. Etkinlikler ve stant alanlarının faaliyeti Ramazan Ayının birinci günü olan Perşembe akşamı başlayacak olup, Ramazan ayı boyunca düzenli olarak devam edecek.

Her yaştan vatandaşa hitap edecek olan Ramazan Sokağı’nda çocuklar için de rengarenk balonlar, şekerleme, meşrubat gibi ürünler de tezgahlarda yer alacak.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, “Huzurun maneviyatın sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının yoğun bir şekilde yaşandığı bir Ramazan ayına daha kavuşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.” diyerek: “Bizler de Belediye olarak vatandaşlarımızın Ramazan ayının manevi ikliminde huzurlu vakit geçirmesi için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda şehrimiz genelinde Ramazan ayında gönüllere dokunacağımız birçok çalışmamızın yanında kurmuş olduğumuz Ramazan Sokağı’na da bir ay boyunca küçüğünden büyüğüne tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz. Geride bıraktığımız Ramazan aylarında olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde geçireceğimiz bir ramazan ayı olmasını diliyorum. Bu yıl Fuar Alanında kurduğumuz Ramazan Sokağı ile Giresun’da Ramazan ayını bir başka güzel yaşayacağız. Ramazan ayının; şehrimizin, milletimizin ve ülkemizin huzur ve refahına vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN