Mezarlıklar Bayram Ziyareti İçin Hazırlanıyor

PAYLAŞ

Giresun Belediyesi yıl boyunca düzenli olarak yaptığı mezarlık bakım ve temizlik işlerini Ramazan Bayramı öncesi yoğunlaştırdı.

Bayramda vatandaşların eş, dost ve akrabalarının kabir ziyaretlerini huzurlu ve temiz bir ortamda gerçekleştirmeleri için Belediye Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından Belediye bünyesinde bulunan mezarlıklarda temizlik, bakım ve düzenleme çalışmaları yapılıyor.

Ekipler tarafından, şehir mezarlığı olan Yeni mezarlık ve Samanlıkkıranı mezarlığının yanı sıra Belediye sorumluluk sahasında yer alan Çaykara, Aydınlar, Küçükköy, Yalı, Erikliman, Kavaklar, Seldeğirmeni, Teyyaredüzü, Kayadibi ve Cumhuriyet Mahallesi’ndeki mezarlıklarda da programlı bir şekilde çalışma yürütülüyor.

Yapılan çalışmalar kapsamında önce mezarlık alanında bulunan çöpler toplanıyor. Ardından mezarlıklardaki tüm yollar temizlenip, yıkanıyor. Mezarlıkların içerisinde bulunan yabani otları temizleyen ekipler, çevre düzenlemesi yaparak mezarlıkları ziyaretlere hazır hale getiriyor.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu yaptığı açıklamada: “Aramızdan ayrılarak ebediyete irtihal etmiş olanların ebedi mekânlarının temizliği bizim için oldukça önemli. Bayramda yakınlarının kabirlerini ziyaret edecek vatandaşlarımız için personelimiz hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor. Aileler gönül rahatlığıyla kabir ziyareti yapabilirler. Yüce Allah’ımız ebediyete irtihal eden tüm insanlarımızı rahmetiyle mükâfatlandırsın.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN