Merkez Köy Muhtarlarıyla Toplantı Yapıldı

PAYLAŞ

  Vali  Enver Ünlü, il merkezine bağlı köylerde görev yapan muhtarlarla bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

İdare ve Denetim Müdürlüğü organizasyonunda 20 Mart Pazartesi günü saat 13:00’te Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Muhtarlar Toplantısı’na; Vali Enver Ünlü, Vali Yardımcısı V. Nurullah Cemil Erciyas, İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Albay Özgür Özer, İl Özel İdare Genel Sekreter V. İbrahim Karaca, İdare ve Denetim Müdür V. Hayriye Sağlam, ilgili kurum amirleri ve köy muhtarları katıldı.

Vali Ünlü başkanlığında, muhtarlarla yapılan toplantıda; KÖYDES projeleri, Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü 2023 yılı hizmet içi eğitim hususları başta olmak üzere çeşitli konular değerlendirildi.

Toplantının başlangıcında bir konuşma yapan Vali Ünlü, “Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne ait bilgilendirme ve yine yatırım dönemimizin başlaması itibarıyla KÖYDES yatırımlarımızın 2022 yılında yapılan ve 2023 yılında yapacağımız işlerin değerlendirilmesi ile İçişleri Bakanlığımız İller İdaresi Genel Müdürlüğümüzün talimatları doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz programlar kapsamında 2023 yılı hizmet içi eğitim programı için sizleri davet ettik. Katılan bütün arkadaşlarımıza öncelikle teşekkür ediyorum.

Sözlerime başlarken 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. seneyi devriyesi münasebetiyle vatanın varlığı ve bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden Aziz şehitlerimize, ebediyete irtihal eden Kahraman gazilerimize ve 6 Şubat'ta yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden aziz vatandaşlarımıza ve kamu görevlilerimize rahmet diliyor hepsini saygıyla anıyorum…” ifadelerine yer verdi.

Vali Ünlü’nün konuşmasının ardından İl Emniyet Müdürlüğü tarafından “Seçim Güvenliği Tedbirleri” konulu sunum gerçekleştirildi. Bugün itibarıyla seçmen listelerinin askıya çıkarılacağı bilgisi başta olmak üzere seçimle ilgili konular hakkında muhtarlara bilgi verildi.

Akabinde köylere yapılan ve yapılacak olan yatırımlarla ilgili olarak İl Özel İdare Genel Sekreter V. İbrahim Karaca tarafından muhtarlara bilgilendirme yapıldı.

Son olarak İdare ve Denetim Müdür V. Hayriye Sağlam tarafından bir önceki toplantıda gündeme getirilen talep ve sorunların çözümüne yönelik yapılan çalışmalar ile KÖYDES projeleri hakkında bilgi verildi.

KÖYDES projelerinin il genelinde planlanması, uygulamasının koordinasyonu, izlenmesi, değerlendirilmesi ve merkezle yapılacak iş ve işlemlerin yürütülmesinden sorumlu Giresun Valiliği KÖYDES Koordinasyon Birimi tarafından hazırlanan sunum; 2022 yılında harcanan ödenek ve yapılan işler ile 2023 yılında gelen ödenek ve yapılacak işler gibi rakamsal veriler şeklinde slayt halinde gerçekleştirildi.

KÖYDES PROJELERİ KAPSAMINDA MERKEZ İLÇE’YE 14 MİLYON TL ÖDENEK GELDİ

Yapılan sunumda; 2023 Yılı KÖYDES Projesi kapsamında Merkez İlçe için 5 yol ve 2 içme suyu projesi olmak üzere toplam 12 milyon 200 bin TL ödenek tahsis edildiği, ayrıca 2 milyon 174 bin 660 TL ortak alım ödeneği ve 123 bin 77 TL de yönetim gideri olarak ayrıldığı bilgisi verildi.

2022 yılında ise Merkez İlçe’ye KÖYDES projesi kapsamında 12 milyon TL ödenek geldiği, ödeneklerin 2 milyon 220 bin TL’sinin içme suyuna, 7 milyon 930 bin TL’sinin yol projelerine, 1 milyon 56 bin 709 TL ortak alım ödeneğine ve 98 bin 17 TL yönetim giderine ayrıldığı, gelen ödeneklerle 6 yol ile 2 içme suyu projesi yapılması hedeflendiği, hedeflenen 2 yol projesinin tamamlandığı, diğer projelerin ise yapım çalışmalarının devam ettiği bilgisi aktarıldı.

Sunumların ardından muhtarlar tarafından kendisine aktarılan sorun ve taleplerin takipçisi olacağını belirten Vali Ünlü, ilgili birim amirlerine de bu yönde talimatlar verdi.

Muhtarların talep ve önerilerinin ardından yapılan genel değerlendirme ile toplantı sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN