''Kitap Kahve ve Genç Ofisinin'' Restorasyon Çalışmaları Tamamlandı

Vali Enver Ünlü, Giresun Merkez Gazi Caddesi üzerinde tarihi binada yapılan Kitap Kahve ve Genç Ofis Binası bakım-onarım çalışmalarını yerinde inceledi.

PAYLAŞ

Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 9 Kasım 2021 tarihinde ihale edilen ve yapımına 8 Aralık 2021 tarihinde başlanılan merkezde   incelemelerde bulunan Vali Ünlü, Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Çalgan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İl Müdürü Çalgan, bakım onarım işlerinin süresinin yer teslim tarihinden itibaren 240 takvim günü olduğunu, söz konusu işin bitim tarihinin sözleşmesine göre 2022 yılı Ağustos ayı başı olmasına karşılık, iş kapsamında ilave artışlar yapıldığından 90 gün süre uzatımı verildiği belirtti.

İşin nihai bitim tarihinin 2 Kasım olarak revize edildiği bilgisi veren Çalgan, söz konusu işin sözleşmesine göre tamamlandığını ve kabul sürecinin devam ettiğini aktardı.

Söz konusu iş kapsamında tarihi binanın birinci ve ikinci katları, çatısı ve dış cepheleri ile ilgili bütün imalatlar projesine uygun olarak tamamlanmıştır. Binanın ahşap taşıyıcıları onaylı restorasyon projesinde olmamasına rağmen zaruri gerekçelerden dolayı tamamen iş artışı yapılarak yenilendi. Binanın iç ve dış bölümlerinde bakım onarım çalışmaları yapılırken bodrum katında ve bahçe mahallinde (dış demir kapı hariç) iş kapsamında herhangi bir imalat yapıldı.

Vali Ünlü, incelemeler sonrası yaptığı paylaşımda “Kültür, sanat, kişisel gelişim, bilim ve diğer alanlarda gençlerimizin ufkunu açacak ''Kitap Kahve ve Genç Ofisimizin'' 1’inci ve 2’nci kat, çatı ve dış cephe imalat işleri ile restorasyon çalışmaları tamamlandı. Yakında hizmetinizde” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN