'Kış Lastiği' Konusunda Araç Sahiplerine Uyarı

 Vali  Enver Ünlü, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılan değişiklikler sonucu her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında uygulanmakta olan 'Kış Lastiği' konusunda araç sahiplerini uyardı.

PAYLAŞ

Uygulama ile ilgili olarak Vali Enver Ünlü, yapmış olduğu paylaşımda “01.12.2022 tarihinden itibaren kış lastiği uygulaması başlıyor. Lütfen araçlarınızın kışlık bakımlarını yaptırmayı ve mevsim şartlarına uygun lastik kullanmayı ihmal etmeyin. Doğru lastik kullanımı sizi yola ve hayata bağlar!” ifadelerine yer verdi.

Ülkemizin iklim şartları göz önünde bulundurulduğunda trafik birimlerince yapılacak denetimlerde, sadece ticari araçların kış lastiği denetimleri gerçekleştirilecek olup hususi araçlarla ilgili olarak alınan kararlar tavsiye niteliğindedir.

Karlı ve buzlu havalarda araçlarında kış lastiği olmadan yola çıkan sürücülerin olumsuz kış şartlarında yolda kalması nedeniyle yolun açılmasından sorumlu kuruluşun yol çalışmalarının engellendiği, kurtarma faaliyeti yürüten kurumlara da yük getirdiği, diğer yol kullanıcılarının hayatlarını da tehlikeye attığı görülmektedir.

Ayrıca yaz lastiği ve dört mevsim lastiği, yapısı gereği kış şartlarına uygun lastik türleri olmadığından kazalara sebep olmaktadır.

Bu itibarla olası kazaların önüne geçmek ve sürüş güvenliği adına kış şartlarında tüm sürücülerimizin kışlık lastik kullanmaları, zincir, takoz ve çekme halatlarını da araçlarında bulundurmaları büyük önem arz etmektedir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN