Karan: Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği Miktarı Artmadı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, her koşulda devletinin ve milletinin yanında olan köylü vatandaşın yalnız bırakılarak, unutulduğunu savundu

PAYLAŞ

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, her koşulda devletinin ve milletinin yanında olan köylü vatandaşın yalnız bırakılarak, unutulduğunu savundu. Karan yaptığı yazılı açıklamada, Giresun Ziraat Odası olarak sadece fındıkla yatıp, fındıkla kalmadıklarını başta köylü vatandaşların sorunları olmak üzere toplumsal sorunlara da dikkat çektiklerini kaydetti.
Karan, 2014 yılından beri fındıkta alan bazlı gelir desteği miktarının artmadığına ve köylerin altyapı ve üstyapıları için merkezi hükmet tarafından Giresun’a ayrılan KÖYDES ödeneğinin eriye eriye buharlaştığını ifade etti. AK Parti Giresun milletvekilleri tarafından 2022 yılı KÖYDES ödeneğinin 60 milyon lira olarak kamuoyuyla paylaşıldığını hatırlatan Karan, “2007 yılında Giresun’a ayrılan KÖYDES ödeneği 47 milyon lira. Bugün ise 60 milyon lira. 2007 yılında 6 lira olan bir torba çimento bugün 69 lira. 2007 yılında 47 milyon liralık KÖYDES ödeneğiyle 8 milyon torba çimento satın alınırken bugün 60 milyon liralık ödenekle yaklaşık 870 bin torba çimento satın alınabiliniyor” dedi. 
“2022 yılı KÖYDES ödeneği köy yollarına ancak yama” olur diyen Karan şunları söyledi;
“Şahsımın AK Parti Giresun merkez ilçe başkanı olduğum dönemde ilimize gelen KÖYDES ödeneği belli, şu anki milletvekilleri, il başkanı ve ilçe başkanlarının döneminde gelen ödenek ise ortada. Demek ki, siz olmasanız daha fazla ödenek gelirdi. Tüm vekiller bizimde ön, ayak olduğumuz toplantılarda, vatandaşlara köy yollarının artık problem olmayacağının sözünü verdi ama bu zamana kadar bu taahhütlerini yerine getirmediler. Sizleri vatandaşlarımız adına göreve davet ediyoruz. Bu ödenek miktarı ile köy başına 133 bin lira düşer ve bu parayla ancak bizim geçmişte yapmış olduğumuz yolların tamirini dahi zor yaparsınız.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN