İki İl Arasında Gerçekleştirilebilecek İş Birliği Görüşüldü

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve beraberindeki heyet, 31 Ocak Çarşamba günü Giresun Valiliği'ni ziyaret etti. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve beraberindeki Trabzon İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk ile Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG Binbaşı Aytaç Bayırlı'yı, Valilik protokol girişinde Vali Mehmet Fatih Serdengeçti karşıladı.

PAYLAŞ

 

Protokol girişinde gerçekleşen karşılamanın ardından Vali Serdengeçti ve Vali Yıldırım, bir süre sohbet etmek üzere Valilik makamına geçtiler.

Ziyarette, Trabzon ve Giresun illerinin sorumluluk alanında bulunan ve Doğu Karadeniz bölgesini ilgilendiren konularda iş birliği ve istişare gerektiren meseleler ele alındı. Ardından, Trabzon İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk ve Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG Binbaşı Aytaç Bayırlı da görüşmeye katıldı.

  Vali Serdengeçti, ziyaretle ilgili olarak “Trabzon Valimiz Sn. Aziz Yıldırım ve beraberindeki İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk ile Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG Binbaşı Aytaç Bayırlı'ya nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Trabzon Valisi Yıldırım ve beraberindekiler de Vali Serdengeçti’ye göstermiş olduğu misafirperverlik için şükranlarını iletti.

Valilik ziyaretinin ardından  Vali Serdengeçti ve Trabzon heyeti, Giresun İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti liderliğindeki heyet, Emniyet Müdürlüğü protokol girişinde İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı tarafından karşılandı.

Trabzon Valisi  Aziz Yıldırım, Emniyet Müdürlüğü Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra, heyet, emniyet teşkilatının faaliyetleri ve güvenlik durumu hakkında detaylı bilgi aldı. Görüşmede, güvenlikle ilgili konular ve iki il arasında gerçekleştirilebilecek iş birliği imkânları masaya yatırıldı.

Giresun İl Emniyet Müdürlüğü ziyaretinin ardından,  Vali  Mehmet Fatih Serdengeçti ve Trabzon heyeti, Giresun İl Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.

Trabzon Valisi  Aziz Yıldırım, ziyaretin başlangıcında Tören Mangasını selamlayarak ardından Jandarma Şeref Defteri’ni imzaladı.

Akabinde Vali Serdengeçti önderliğindeki heyet, önceki dönem İl Jandarma Komutanlarının bilgilerinin yer aldığı tabloları inceleyerek tarihsel bilgileri gözden geçirdi.

Vali Serdengeçti ve Trabzon heyeti, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Özgür Özer'in makamına geçerek burada gerçekleşen görüşme ile birlikte, güvenlik konuları ve bölgesel iş birliği konularında istişarelerde bulundu.

Ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN