Giresunspor ikinci Yarı Maçlarını Yeni Stadında Oynayacak

PAYLAŞ

Giresun Valisi Enver Ünlü, Giresun Aksu Mahallesine yapılan Çotanak Spor Kompleksi’nde incelemelerde bulundu.

Vali Ünlü, Aksu Mahallesindeki eski SEKA arazisine TOKİ tarafından yapımı tamamlanarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünü devri yapılan Çotanak Spor Kompleksinde 15 Aralık Salı günü gerçekleştirdiği incelemeleri öncesinde, kompleks içerisinde bulunan antrenman sahasında Giresun sporlu futbolcuların ilk antrenmanını Kulüp Başkanı Hakan Karaahmet ile birlikte izledi.

Futbolcular ve teknik heyetle bir süre sohbet eden Vali Ünlü, Giresunspor'un bu sezon ligde başarılı bir grafik sergilediğine dikkat çekti. Vali Ünlü, Giresun’un tüm dinamiklerinin takıma sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak, sportif başarıları ve centilmence futbolları nedeniyle tüm oyuncular ve teknik heyeti tebrik etti.

Vali Ünlü, 84'ü protokol, bin 413'ü VIP ve loca, 75'i engelli, 76'sı basın, 20 bin 380'i standart seyirci olmak üzere toplam 22 bin 28 kişilik Giresun Çotanak Stadında yaptığı inceleme sonrasında  "İnşallah ligin ikinci yarısında Giresunspor maçlarını yeni stadyumunda oynayacak. Bu takım bu stadı hak ediyor, bu stat da bu takıma layık bir stadyum oldu. Koronavirüs salgınıyla mücadelede alınan tedbirler netice verirse, vatandaşlarımızın katlandığı bu sıkıntılardan kurtulup inşallah seyirci ile futbolu buluşturup burada güzel galibiyetler, güzel neticeler alırız. Gerçekten Giresun'a yakışır bir stat oldu. Eksiğimiz kalmadı, bir tek köşelerdeki çimlerin güçlendirilmesi gerekiyor, onun da cihazın alımını Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz yapacak, ondan sonra da Giresun sporumuz ikinci yarıda maçlarını burada oynayacak. Her şey planlandığı gibi gidiyor" dedi.

Çotanak Spor Kompleksi içerisinde; 1200 kişilik olimpik yüzme havuzu, atletizm pisti, antrenman, voleybol ve basketbol sahası gibi birçok sportif faaliyetin yer aldığı bilgisi veren Vali Ünlü, olimpik yüzme havuzunun Mart ayında uluslararası organizasyonla açılışının yapılacağını belirterek "Burası sadece stadyum değil bir kompleks. Jimnastik sahalarıyla, basketbol ve voleybol sahalarıyla burası 7 gün 24 saat spor ve sporculara hizmet edecek bir yer. Vatandaşlarımızın gün boyu vakit geçirebileceği güzel bir yer" ifadelerini kullandı.

Vali Ünlü, stadyuma yeni bir isim için de girişimlerde bulunacaklarını dile getirerek "Buradan tüm spor kamuoyuna, iş adamlarına, müteşebbislerimize sesleniyorum, çağrıda bulunuyorum. Giresunspor'a destek için diğer illerde olduğu gibi stadımıza da isim sponsoru arıyoruz. İnşallah bu isim sponsoru ile takımımız daha da güçlenecek" diye çağrı yaptı.

Vali Enver Ünlü, Çotanak Spor Kompleksi'nin yapımına verdikleri desteklerden dolayı başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN