Giresun kalite Fındık için 50 kuruş Fark Yetersiz

Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan, fındık üreticisi bahçeye girmeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen 2021 yılı fındık taban fiyatıyla da ilgili önemli bir çağrıda bulundu. Karan, dünyada bir numara olan Giresun kalite yağlı fındık ile diğer fındıklar arasındaki 50 kuruş fiyat farkının artık güncellenerek, artırılması gerektiğini kaydetti.

PAYLAŞ

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan yaptığı açıklamada, başvuru süresi 30 Haziran 2021 tarihinde sona eden Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıt yaptıramayan üreticilere ikinci bir şans verilmesini ve 2021 yılı fındık taban fiyatı belirlenirken, Giresun kalite fındığa yıllardır verilen 50 kuruşluk farkın artırılmasını istedi. Karan, ÇKS’ye kayıt yaptıramayan üreticilerin başta fındıkta alan bazlı gelir desteği olmak üzere tarımsal desteklerden yararlanamayacağı hatırlatarak, pandemi veya çeşitli nedenlerden dolayı sadece Giresun Ziraat Odası’na kayıtlı bin 500 civarında üreticinin ÇKS güncellemesini yaptıramadığını bildirdi. Fındık tarımı yapılan diğer il ve ilçelerde birçok üreticinin ÇKS başvurusunu yaptırmadığını dikkat çeken Karan, bu üreticiler için ikinci bir şans verilerek, sürenini uzatılması gerektiğini kaydetti. Karan, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bu çağrılarına ses vererek, üreticinin mağdur olmasını da istedi.

“GİRESUN KALİTE FINDIK İÇİN ARTIK 50 KURUŞ FARK YETERSİZ”

Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan, fındık üreticisi bahçeye girmeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen 2021 yılı fındık taban fiyatıyla da ilgili önemli bir çağrıda bulundu. Karan, dünyada bir numara olan Giresun kalite yağlı fındık ile diğer fındıklar arasındaki 50 kuruş fiyat farkının artık güncellenerek, artırılması gerektiğini kaydetti. Fındık fiyatı 12.5 lirayken de, 16.5 lirayken de farkın 50 kuruş, 22.5 lirayken de 50 kuruş olduğuna vurgu yapan Karan, artık Giresun kalite yağlı fındığın kilogramına verilen bu 50 kuruşluk fark güncellenmelidir. 50 kuruş fark zaman içersinde buharlaşıp, kaybolmuştur. Türkiye’de üretilen her bir fındık bizim için önemli ve değerlidir. Ama Allahın bir vergisi olan ve dünyada tek Giresun’da yetişen yağlı fındığın fiyat farkı da 50 kuruştan fazla olmalıdır” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN