Giresun'da Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Başkomutanlık Meydan Muharebesi zaferinin 100.Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları Giresun'da büyük bir coşku ve heyecan içerisinde yapıldı.

PAYLAŞ

Başkomutanlık Meydan Muharebesi zaferinin 100.Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları Giresun’da büyük bir coşku ve heyecan içerisinde yapıldı.

Giresun Valiliği Hükümet Konağı önünde saat 11.00 de gerçekleştirilen kutlama programı; Vali Enver Ünlü ile Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu’nun kolluk birliklerinin, öğrencilerin, resmi ve özel kuruluşlar ile halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türk Büyüklerimiz, Malazgirt’te, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, 15 Temmuz’da ve tarihin her döneminde bu cennet vatan için canını ortaya koyan aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygı duruşunun ardından program İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla devam etti.

Programda, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı okundu.  

Giresun Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Sedat Özdemir’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Vali Ünlü tarafından bir konuşma gerçekleştirildi.

VALİ ÜNLÜ “BİZLER SAVAŞLARA YABANCI BİR MİLLET DEĞİLİZ”

Vali Ünlü, yaptığı konuşmasında “Asırlara sâri şanlı tarihimizin köşe taşlarından biri olan Büyük Zafer’in 100. yıl dönümüne kavuşmanın bahtiyarlığını hep birlikte yaşamaktan ve asra sığmayan bu kutlu coşkuyu sizlerle paylaşmaktan büyük bir onur duyduğumu belirterek sevgi ve saygılarımı sunuyor, programımıza hoş geldiniz diyorum.

Türk Milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde 1919 yılında Samsun’da başlattığı istiklal mücadelesi; tüm yokluk, yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle zafere taşınmıştır.

Bizler savaşlara yabancı bir millet değiliz. Özgürlüğümüzü elimizden almak, değerlerimizi ortadan kaldırmak, kimliğimizi ve karakterimizi değiştirmek için asırlar boyu nice düşman şansını denedi.

Sayılarına güvendiler, silahlarına güvendiler, kibirleriyle konuşup, hareket ettiler ama bir şeyi unuttular. Zaferler 2 şekilde kazanılır, önce fikren sonra fiilen.

Ne mutlu bize ki tarih sahnesine çıktığımız günden bugüne, fikirde de fiilde de zafer hep bizim oldu. Hiçbir zaman boyunduruk altına girmedik, mukaddesatımızı asla kimseye çiğnetmedik.

Tabii kolay elde edilmeyen bu topraklar, elbette ki kaybedilmeyecekti. Düşmanların yıllarca, belki de yüzyıllarca süren entrika ve oyunları sonuçsuz kalacaktı ve kalmalıydı.

İşte, tam bu dönemde yaşadığı toprakların kutsallığını çok iyi idrak eden Aziz Milletimiz; hayatından, malından, evladından olma pahasına büyük mücadeleler gösterdi. Nihayet bu mücadelenin ilk meyvesini de büyük bir zaferle 30 Ağustos’ta aldı.

“BAĞIMSIZ YAŞAMA İRADESİNİN TÜM DÜNYAYA İLANIDIR”

30 Ağustos Zaferi, milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır. Bu zafer; siyasi ve sosyal sonuçları itibariyle tarihe yön vermiş, zalimlere karşı mücadele eden birçok mazlum halka ilham ve umut kaynağı olmuştur.

Dünya savaş tarihine geçen bu şanlı zaferle Milletimiz, Aziz Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatanı üzerinde asla boyunduruk kabul etmeyeceğini bir kez daha ispatlamıştır.

Bu anlamda 30 Ağustos; yaşlısıyla, genciyle; kadınıyla, erkeğiyle ve tüm etnik unsurlarıyla tam bir Anadolu zaferidir.

1922 yılında birlik, beraberlik ve azimle elde edilen bu zafer, ülkemizin geleceğe dair umutlarını yeşertmiş, Cumhuriyetimizi filizlendirmiş ve küllerinden yeniden doğacak bir ülkenin kıvılcımını yakmıştır.

Millî Mücadeleyi zaferle taçlandıran, milletimize özgürlük kazandıran, bayrağımızın onurla dalgalandığı vatan topraklarını bizlere emanet eden kahraman ecdadımızla ne kadar gurur duysak azdır.

Özellikle bizler tüm Giresun olarak;

‘Bir ateş yakılır, sönmez bir daha,

Bu bayrak gönderden inmez bir daha,’

Mısralarının tevasürü olarak bağrımızdan çıkan 42. ve 47 Gönüllü Alaylarımızla, nam-ı diğer Kara Zıpkalılarımızla ayrı bir iftihar ediyoruz.

Gönüllü Alaylarımızın Kahramanları; savaşın en hararetli, en can alıcı noktalarında korkusuzca görev aldılar; tüfekleriyle, yıldırım kamalarıyla, bilek güçleriyle ve önemlisi de inançlarıyla ve imanlarıyla düşmana göz açtırmadılar.

Hatta Yunan komutanların hatıralarına baktığımızda; Gönüllü Alaylarımızı o cengâverce savaşmalarından dolayı Türk Kuvvetlerinin özel birlikleri olarak tanımladıklarını görüyoruz.

Evet doğruydu, onlar çok özel birliklerdi. Ama düşman bunun nasıl bir özel birlik olduğunu hiçbir zaman anlayamayacaktı.

Rabbim hepsinden bin kere razı olsun. Onların bizler için verdiği bu kutlu mücadeleyi asla unutmayacağız.

“GELECEĞE TAŞIYACAĞIMIZ GÜZİDE BİR EMANETTİR”

Kıymetli Gençler, Sevgili Öğrencilerimiz; İstiklal Savaşı’mızın 30 Ağustos Zaferi’yle sonuçlanan tarihi kahramanlık destanı; milli şuur ve vazife duygusuyla yetişmiş olan sizlerle geleceğe taşıyacağımız güzide bir emanettir.

Meydanlarda kazanılar zaferleri ilimle, fenle taçlandırmadığımızda eksik ve yarım kalacaklarını biliyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde milletçe kazanılan zaferlerle bize emanet edilen bu vatana gözümüz gibi bakmak ve daha ileriye taşımak hepimizin en önemli sorumluluğudur.

Bu sorumluluğu hakkıyla yerine getireceğinizi biliyor ve sizlere çok güveniyoruz. Umut ediyoruz ki ülkemizi bulunduğumuz yerden çok daha ilerilere götüreceksiniz.

Rabbim hepinizin yolunu ve bahtını açık eylesin.

"BÜYÜK TAARRUZ RUHUNUN MİLLET ŞAHSINDAKİ CANLI BİRER TİMSALİDİR"

Değerli Hemşehrilerim; Türkiye, bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gene yedi düvele rağmen gerçekleştirdiği büyük atılımlarla istikbale doğru yürümenin kararlılığı ve heyecanı içindedir. Millet olarak sahip olduğumuz tarihi misyon ve bulunduğumuz coğrafyadaki belirleyici rolümüz,  bir ve diri olma hususunda bizi daima şevk sahibi kılmaktadır.

Küresel ve bölgesel düzeyde hassas bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde yurt içi ve sınır ötesinde FETÖ, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleri ile mücadele ederken diğer taraftan da Kıbrıs dahil, mavi vatanımızda ve semalarımızda Aziz Milletimizin hak ve menfaatleri korunmakta ve aramaktayız.

Ülkemizi tehdit etmeye yönelik ekonomik ve siyasi saldırılar karşısında ortaya koyduğumuz mukavemet ve birlikteliğimiz de yine Büyük Taarruz ruhunun millet şahsındaki canlı birer timsalidir.

Tüm bu değerler için karada, denizde ve havada, zorlu arazi ve iklim şartlarında kahramanlık ve fedakârlıkla görev yapan tüm güvenlik güçlerimize kazasız, belasız, hayırlı ve başarılı görevler diliyorum.

Rabbim sınır ötesinde ve içinde hainlerle mücadele eden tüm kahramanlarımızı daima muzaffer kılsın.

Bu duygu ve düşüncelerle, Sultan Alparslan'dan 30 Ağustos Zaferi’nin mimarı Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kadar asırlardır bize vatan olan bu topraklarda bu günlere, bu seviyelere gelmemizde emeği geçen, katkı sağlayan bütün Devlet Büyüklerimizi, Komutanlarımızı, Aziz Şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor; hayatta olan kahraman gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin kıymetli ailelerine sağlık ve afiyet diliyorum.

Siz değerli hemşehrilerimizin ve Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı içtenlikle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Program; Giresun Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezi tarafından gerçekleştirilen folklor gösterisi ve müzik öğretmenleri tarafından koro ve solo olarak icra edilen kahramanlık türküleri müzik dinletisi, Çıtlakkale Ortaokulu öğrencilerinden Damla Duru Dübüş’ün okuduğu “Bir Yolcuya” adlı şiir ve Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Umut Gündoğdu’nun okuduğu “Akdeniz’e” adlı şiirle sürdü.

30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere tören alanında ödülleri verildi.

Resim Dalında birinci olan Namık Kemal Ortaokulu öğrencisi Beren Ay’a, ikinci olan Abdullah Bozbağ Ortaokulu öğrencisi Ayşe Gülce Coştu’ya ve üçüncü olan Şehit İsa Yüksel İlkokulu öğrencisi Cafer Gül’e ödülünü Vali Enver Ünlü verdi.

Şiir Dalında birinci olan 15 Şehitler İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ömer Efe Gümüşkaya’ya, ikinci olan Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencisi Arda Tekir’e ve üçüncü olan Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Reyyan Ecrin Kalaycı’ya ödülleri Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tüm General Selçuk Yıldırım tarafından, Kompozisyon Dalında birinci olan Giresun Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Alper Temür’e, ikinci olan Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Serkan Küreci’ye ve üçüncü olan Giresun Fen Lisesi öğrencisi Fatma Güdük’e ödüllerini Giresun Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu takdim etti.

Giresun Valiliği önündeki kutlama programı tören geçişiyle sona erdi.

Kutlama törenine; Vali Enver Ünlü, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Giresun Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu, mülki, adli ve askeri erkân, Bakanlıkların il temsilcileri, özel kuruluşların temsilcileri, belediye ve okulların Bayrak-Flama takımları katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN