Giresun'da İstihdam Seferberliği Açıklaması

Giresun Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erdal Özdemir, 2018 Yılı Milli istihdam seferberliği +2 istihdam teşviki ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erdal Özdemir 2018 Yılı Milli istihdam seferberliği +2 istihdam teşviki ile ilgili şu ifadelere yer verdi:


Değerli Basın Mensupları, 27.03.2018 tarihli Resmi gazete yayımlanarak yürürlüğü giren 7103 Sayılı kanunla getirilen İlave İstihdam Teşviki ülkemize ve ilimize hayırlı olsun.

İl Müdürlüğümüz olarak teşviklerle ilgili Sivil Toplum Kuruluşları,Meslek Kuruluşları ile birlikte toplantılar yapılacak, il ve ilçelerimizdeki işverenlerimiz ziyaret edilecektir.

İmalat ve bilişim sektöründe mevcut istihdama ilave her bir çalışanın tüm sigorta primlerini ve vergilerini karşılıyoruz. İmalat ve bilişim sektöründe asgari ücret üzerinden sağlanan sigorta prim desteği ilk kez prime esas kazanç üzerinden verilecektir. 5.411 lira maaşa kadar ek istihdam sağlanılan çalışanların tüm sigorta primleri karşılanacaktır. Böylelikle 2017 yılında çalışan başına 773 TL olan prim ve vergi desteği 2018 yılında 883 TL en fazla 2151,45 TL olacak şekilde arttırılarak sürdürülmektedir.

Özel politika gerektiren gruplar işgücüne katılımlarını artırmak adına özel olarak desteklenmeye deva edecektir. Bu kapsamda 18-25 yaş arası gençler, kadınlar ve engellilere teşvikten 18 ay yararlanabilme imkanı sunulacaktır. İstihdam teşviki 31.12.2020 tarihine kadar uygulanacaktır. Bu şekilde işverenlerimize önlerini görerek planlama yapabilme imkanı sunulmuştur.

3 ve daha az çalışanı olan, imalat sektöründe faaliyet gösteren ve ustalık belgesi olan iş yerlerinin 2018 yılında mevcut çalışan sayılarına ek olarak ilave istihdam ettikleri 18-25 yaş grubundaki gençlerimizin maaş, sosyal güvenlik primleri ve vergileri bir ay işveren bir ay devlet tarafından ödenecektir.

İŞKUR tarafından uygulanmakta olan İşbaşı Eğitim Programlarının süresi 2018’de Bilişim ve İmalat sektöründeki mesleklerde 3 aydan 6 aya çıkarılacaktır. Diğer sektörlerde işbaşı eğitim programlarımızı 3 ay uygulamaya devam edeceğiz.

Siber Güvenlik ,yenilenebilir enerji, bulut bilişim, kodlama gibi çağımız ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençlerimiz 9 aya kadar değişen sürelerde eğitim ve günlük 75 TL cep harçlığı alması sağlanılacaktır. İki yıl Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Projesi (MEGİP) ile işveren örgütlerimizle işbirliği içerisinde mesleki eğitim ve işbaşı eğitim programlarını kombine eden bir sistem

hayata geçirilecektir. Gençlerimizin çalışma hayatına girişlerini desteklemek için bazı tedbirler hayata geçirilecektir.

18-25 yaş arası gençlerimiz kayıtlı çalışmaya başladıklarında artık yetim aylıkları kesilmeyecektir.

Hususi damgalı pasaport sahibi olan gençlerimizin de kayıtlı çalışmaya başladıklarında yeşil pasaportları artık iptal edilmeyecektir. Engelli istihdamını desteklemek amacıyla en az %40 engelli raporuna sahip iş kuracağı alanda girişimcilik eğitim sertifikası olan engellilere yönelik İŞKUR tarafından sağlanan kendi işini kurma hibe desteği 2018 yılında 36 bin TL’den 50 bin TL ye yükseltilmiştir. 2016-2017 yıllarında uygulanan asgari ücret desteğine,2018 yılında da devam edilecektir.

Tarihin en büyük istihdam teşvikinin ilimizdeki tüm çalışan sigortalı ve işverenlerimize hayırlı olmasını diler. Teşvikin kamuoyunda azami derecede katılım sağlanması konusunda İl Müdürlüğümüz olarak tüm taraflara anlatılması için gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam edeceğimizi bildirmek isterim.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN