Fiskobirlik Güneş Enerjisi Santrali Kuruyor

FİSKOBİRLİK Giresun'da dev bir Güneş Enerjisi Santrali (GES) kuruyor. FİSKOBİRLİK proje ile hem kendi tesislerinde kullanmış olduğu elektriği kendi üretmek, hem elde edilecek olan gelirle yeni finansman kaynakları oluşturmayı hedefliyor.

PAYLAŞ

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar yaptığı açıklamada, Giresun ili Şebinkarahisar ilçesi sınırları içerisinde 84 dönümlük arazi üzerine Güneş Enerjisi Santrali yapımı için gerekli izinlerin ve anlaşmaların sağlandığını, önümüzdeki günlerde projenin hayata geçirilmesi için startın verileceğini açıkladı.

Başkan Bayraktar, Doğu Karadeniz Bölgesinde temeli atılan en büyük GES’i olma özelliğini taşıyan proje ile birlikte, yılda yaklaşık 40 milyon TL’nin üzerinde bir tasarruf sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

YATIRIM BEDELİ 100 MİLYON TL

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar; ‘’FİSKOBİRLİK olarak Giresun ili Şebinkarahisar ilçesinde Güneş Enerji Santrali (GES) kurmak için milli emlaktan 29 yıllığına 84 dönüm arazi kiraladık. Önümüzdeki günlerde temelini atacağımız GES projemiz, Giresun’da bulunan fabrikamızın kurulu gücünün iki katı kapasitede yani 4,5 megavat gücünde olacak. İlgili Bakanlığımızdan ve kurumlardan gerekli izinleri ve işlemleri tamamlamış bulunmaktayız. 100 Milyon TL üzerinde bir yatırım bedelimiz var. İnşallah önümüzdeki hafta Şebinkarahisar’da bulunan arazimizde tesviye işlemleri yapılacak ve tesisin kurulumuna başlanacak. Yaklaşık 3-4 ay içerisinde projemizi tamamlayıp devreye alınmasını planlıyoruz.’’ Açıklamasında bulundu.

PROJEYİ KENDİ KAYNAKLARIMIZLA HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Küresel ısınma ile birlikte yenilebilir enerji kaynaklarının daha da önemli hale geldiğini belirten Başkan Bayraktar, FİSKOBİRLİK olarak bu alanda da sektörün öncülerinden olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. Bayraktar açıklamasında; ‘’Bu proje, Giresun’un ve Doğu Karadeniz Bölgesinin temeli atılan en büyük GES projesi. Bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Tesisin işletmesini FİSKOBİRLİK olarak biz yapacağız. Proje hayata geçtikten sonra enerji maliyetlerimizde yılda yaklaşık 40 milyon TL gibi bir tasarruf sağlamayı planlıyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

Açıklamasının devamında Başkan Bayraktar; ‘’GES yatırımımızı kendi kaynaklarımızla hayata geçireceğiz. 4-5 yıl gibi bir sürede inşallah kendini amorti edecek. Aynı zamanda fazladan üretimini gerçekleştirdiğimiz elektrikten de gelir elde edeceğiz. Bölgemize ve FİSKOBİRLİK’e hayırlı olsun.’’ İfadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN