GELECEK PARTİSİNDEN İSTİFA EDEREK BAĞIMSIZ ADAY OLDUĞUNU DUYURDU

PAYLAŞ

Gelecek Partisi Kurucu Giresun Merkez İlçe Başkanı Mustafa Başer Gelecek Partisinde ki tüm görevlerinden istifa etti. Yazılı olarak yapmış olduğu basın açıklamasında tüm görevlerinden istifa ettiğini duyuran Başer 2024 Mahalli idareler seçiminde Giresun’dan Bağımsız Belediye Başkan Adayı olduğunu duyurdu. 
Başer yapmış olduğu açıklamada; “Değerli Giresunlu hemşehrilerim, siyasi hayatıma AK parti kimliği ile 2001 yılında başlamış olup ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz, geçim sıkıntıları ,haksızlık, adaletsizlik adam kayırmalarının ortadan kalması umudu ile Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başladım. 20 yıl Ak Partinin çeşitli yönetim kademelerinde görev aldım. İlk on yılında ülkenin ihtiyaç duyduğu tüm konularda başarılar sağlayan fakat son on yılında ise ülkemize kattığı kazanımları tek tek geri alan bir hükümet anlayışı gördüm. 
Ak parti içerisinde yönetimlerde kaldığım süre içerisinde hep hakkın ,adaletin savunucusu, haksızlığın, adaletsizliğin, adam kayırmanın karşısında oldum.2021 yılı Mayıs ayına geldiğimde artık verebilecek bir mücadelem ve savunulacak bir davanın kalmadığını gördüm. Ak parti’ ye “DAVA” ruhu ile girmiş fakat davanın sadece menfaat ,para ,makam davası olduğunu gördükten sonra istifa ettim.
2021 yılı Temmuz ayına geldiğimizde ise bazı siyasi büyüklerimizin telkinleri ile Gelecek Partisi ile tanıştım. Partinin, tüzüğünü okuyarak, siyasi anlayış, vizyon ve misyonunu ilke edinerek, partimin ve genel başkanımın topluma bir umut olacağını gelecek yarınlarının Gelecek partisinde umuda dönüşeceğini düşünerek Gelecek Partisinde 15 ay kurucu merkez ilçe başkanlığı, 9 ay Karadeniz Bölgesi Koordinatör Yardımcılığı görevlerini yaptım. 
2023 yılındaki 28. Dönem milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçiminde partimden Milletvekili aday adayı oldum. Genel Merkezimizde ve il başkanlığımızda yaptığımız çeşitli görüşmelerde partinin başarısının ancak ve ancak merkez sağda yapılacak olan bir birliktelik oluşumu ile Ak partinin toplumdaki güvenini kaybetmesi ile bir alternatif olacağı düşüncesini her daim yüksek sesle dile getirdim. Fakat Genel Merkezimiz Altılı Masa İttifakı ile teşkilatların ve bizim bu öngörümüzü dikkate almamış, toplumun beklentilerine cevap verememiştir. 
Yapılan seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili listeleri destekleme kararı alınmış, Cumhurbaşkanı Adayı olarak ta Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ortak aday olarak ortaya konmuş ve teşkilat olarak bizlere bu bağlamda çalışmamız gerektiği söylenmiştir. Bizler teşkilat ve birey olarak hiçbir makam, mevkii gözetmeksizin bu kararın arkasında durduk. Fakat, Gelecek Partisi Genel Merkezi şu konuyu dikkatinden kaçırmıştır. Üç yıl gibi kısa bir süre önce kurulan parti, topluma umut olması gerekirken kendi dünya görüşünün ve seçmen kitlesinin dünya görüşü dışında hareket ederek yeni yeni filizlenen parti tabanının oluşumunu kökünden kurutmuştur. Bir ümit ile seçim sonu ve bu zamana kadar Gelecek Partisi Genel Merkezinin topluma teşkilatlar aracılığıyla yani bizler aracılığıyla vermiş olduğu temiz, ahlaklı siyaset anlayışını ehliyet ve liyakatlı  yönetim şeklini ortaya koymasını bekledik. Geldiğim süreçte artık Gelecek Partisinde topluma verecek bir umudu kalmadığını GELECEK’E dair sözünün bittiğini üzülerek görmekteyim. Nasıl ki 2021 yılında Ak Partinin hizmet anlayışını toplum için değil, şahısların menfaati için olduğunu gördüğüm gibi partiden İstifa ederek yollarımı ayırdıysam, bugün de 08.08.2023 tarihi itibari ile Gelecek Partisi’nde bulunan tüm görevlerimi bıraktığımı ve parti üyeliğinden de istifa ettiğimi Giresun Kamuoyuna duyuruyorum. Tabii ki her bitiş bir başlangıca gebe olduğu gibi siyaset, toplumun refahı için yapıldığı sürece ben de hiçbir daim görev almaktan ve ya göreve talipli olmaktan geri durmayacağımı bu manada 2024 yılı Mart ayında yapılacak olan Mahalli idareler ve Belediye Başkanlığı seçimlerinde halkımızın huzuruna “Bağımsız Giresun Belediye Başkan Adayı Mustafa Başer” olarak çıkmaya karar vermiş bulunmaktayım. Halkımızla El ele kol kola girerek Giresun’daki tüm sorunları çözebilecek güçlü bir Belediye Meclis Ekibi oluşturarak Hizmet İçin yola çıktım. Allah bizleri çıktığımız bu yolda mahcup eylemesin. Giresun Belediye Başkanı Sayın Aytekin Şenlikoğlu yerel seçimlere 8 ay gibi kısa bir zaman kala Giresun Belediye’sinin  tüm gayrimenkullerini har vurup harman savurarak satış kararı almış ve Belediyeyi borç batağına sürüklemiştir. Sayın Şenlikoğlu’na şunu belirtmek isterim ki  8 ay gibi kısa bir süren  kaldı,oturduğun o koltuğa güvenme .Milletimiz nasıl ki sana güvenerek  Belediye Başkanı yaptı ise seni koltuktan indirmeye de muktedirdir. Halkın iradesi tecelli edecek, Aytekin Şenlikoğlu Gidecek” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN