Demiryolu Projesi Karadeniz Bölgesi Açıklaması

PAYLAŞ


Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Samsun Sarp Demiryolu Projesi’nin önemine dikkat çekti.

Bölgenin hava, kara ve deniz ulaşımında ciddi yatırımları bulunduğuna dikkat çeken Başkan Çakırmelikoğlu, “Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacak olan demiryolunun doğu batı yönünde sahile paralel projelendirilmesinin kaçınılmaz olduğunu görmekteyiz. Bu doğrultuda planlama aşamasında olan Samsun’dan Sarp’a kadar uzanacak demiryolunun çok amaçlı kullanıma müsait olması öncelikli kriterler içinde yer almalıdır. Türkiye’nin kuzeyinde Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerini doğrudan birbirine bağladığı gibi, bu illerin hinterlandında kalan bölge de kısa sürede bu ulaşım hattına dahil edilebilecektir. Bölgemizin ortak özelliği Türkiye’de en çok göç veren yöre olmasıdır. Bunun en önemli nedeni ise yatırım olanaklarının dar ve dolayısıyla istihdam imkânlarının kısıtlı olmasıdır. Proje, bölgemize gerek yük taşımacılığı gerekse hızlı tren yolcu taşımacılığı ile başta istihdam olmak üzere ekonomik, sosyal ve çevresel sorunların çözümünde önemli bir katkı sağlayacaktır. Samsun-Sarp Demiryolu Projesi ile Karadeniz Bölgesi’ndeki illerde turizm ve ticaretin canlanması en öncelikli beklentimizdir. Samsun-Batum bağlantısının sağlanması, Asya ile Avrupa arasında önemli geçiş noktalarından biri olan Karadeniz ile lojistiğin en büyük eksikliği giderilmiş olacak ve Sarp’a kadar uzanacak demiryolu sayesinde Orta Asya pazarına ulaşımda bölgemiz önemli bir konuma yükselecektir.” dedi.

Demiryolunun turizmde önemli bir ulaşım aracı olduğuna da değinen Çakırmelikoğlu, bölgenin doğal güzelliklerine bu yatırım ile daha fazla insanın ulaşım sağlayacağına vurgu yaptı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN