Cumhuriyetin 100. Yıl Dönümü Hazırlıkları Devam Ediyor

Giresun'da Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünün coşkuyla kutlanması için ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Koordinasyon Toplantısı' gerçekleştirildi.

PAYLAŞ

Giresun Valiliği Konferans Salonu’nda 6 gerçekleştirilen toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Serdengeçti, “Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü kutlamaları için bu toplantıyı gerçekleştiriyor olmak, tarihimize büyük bir saygının ve coşkunun bir göstergesidir.

Tarihimizdeki önemli dönemleri hatırlarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki İstiklal Mücadelesinde Giresun'umuzun da büyük katkılar sunduğunu görmekteyiz. Bu şehir, o dönemde bağımsızlık mücadelesine büyük bir azimle katılmıştır. İşte bu nedenle Cumhuriyetimizin 100. yılını burada coşkuyla kutlamak, tarihimizin bir parçası olan bu şehre yakışır bir görevdir.

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü olan 29 Ekim 2023'e sayılı günler kaldı. Bizler bu büyük coşkuyu ve gururu hep birlikte yaşamak istiyoruz.  Bu nedenle, bu toplantıda; belediyelerimiz, üniversitemiz, özel idaremiz, kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve diğer kurumlarımız bir araya geldi. Hep birlikte, 100’üncü yılında Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutlama planlarını ele alacağız.

Arkadaşlarımızdan çok güzel fikirler aldık. Bu özel günü unutulmaz kılmak için elimizden geleni yapacağız. Giresun olarak bu büyük kutlama için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğimizden şüpheniz olmasın. Hep birlikte, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü unutulmaz kılmak için çalışacağız." diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları tarafından yapılacak projeler, etkinlikler ve faaliyetler ele alındığı toplantıda katılımcılar, kendi hazırladıkları program ve projelerin kutlama programı kapsamına alınması için önerilerini sundular.

Toplantıda; Giresun Belediyesi, Giresun Üniversitesi, İl Emniyeti Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Orman Bölge müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Giresun Şehit Aileleri Derneği ve TÜGVA tarafından kutlamalar kapsamında yapacakları çalışmaları paylaştı.

Toplantıya; Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Vali Yardımcıları Mehmet Fikret Çavuş ve Dr. Davut Sinanoğlu ile kurum müdürleri ve diğer yetkililer katıldı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN